• Přímé přenosy z MČR v požárním sportu 2022

    26. 8. 2022 06:31:00HZSČR
    26. 8. 2022 (MF) - Ode dneška do neděle bude na sportovních stadionech v Pardubicích a Hradci Králové probíhat 49. Mistrovství HZS ČR a 67. Mistrovství SH ČMS v požárním sportu. Pro ty, kteří se nemohou jet podívat do míst konání mistrovství a fandit svým oblíbeným týmům přímo na stadionech, jsme připravili přímé přenosy ze sportovních klání.
  • Záporožskou jadernou elektrárnu odpojili kvůli požáru vedení od sítě

    Záporožskou jadernou elektrárnu odpojili kvůli požáru vedení od sítě

    25. 8. 2022 20:42:00iDNES.cz
    Kvůli požáru, který poškodil elektrické vedení, byly od sítě odpojeny i zbývající dva reaktory Záporožské jaderné elektrárny. Předtím přišlo o elektřinu i několik měst v Záporožské a Chersonské oblasti. Podle úřadů v Enerhodaru, který okupují Rusové a v němž se elektrárna nachází, způsobilo požáry a zkrat v síti ukrajinské ostřelování. Ukrajinci naopak z téhož viní Rusko.
  • STALO SE DNES: Putin navyšuje počet vojáků, poslanci grilovali Mlejnka

    STALO SE DNES: Putin navyšuje počet vojáků, poslanci grilovali Mlejnka

    25. 8. 2022 18:52:00iDNES.cz
    Ruský prezident Putin rozšiřuje svou armádu na 2,04 milionu vojáků. Poslanci se zabývali kontakty ředitele civilní rozvědky Mlejnka s lobbistou Redlem. Ministerstvo obrany uzavřelo smlouvu na nákup 209 vozů Tatra. Za požár v Hřensku může Bursíkův kůrovec, zopakoval prezident Zeman na tradiční výstavě Země živitelka. Alza vyhrála soud, lidé mohou zboží vyzvedávat i ve dnech zákazu prodeje. Přinášíme přehled čtvrtečních událostí.
  • 

Záporožská jaderná elektrárna byla poprvé ve svých dějinách odpojena od sítě

    Záporožská jaderná elektrárna byla poprvé ve svých dějinách odpojena od sítě

    25. 8. 2022 18:12:19ČT 24
    Kvůli požáru, který poškodil elektrické vedení, byly od sítě odpojeny i zbývající dva reaktory Záporožské jaderné elektrárny na jihu Ukrajiny, uvedla státní společnost Enerhoatom, která elektrárnu spravuje. Podle ní zásobování elektrárny energií dál funguje a pracuje se na opětovném připojení jednoho z reaktorů do sítě. Vedení přivádějící energii se podle Reuters podařilo později obnovit, všech šest reaktorů ale zůstává odpojeno. Plánovaná mise Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) bude zahrnovat bezpečností experty, kteří budou mít možnost vyšetřit útoky na zařízení, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na diplomatické zdroje. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že čtvrteční situace hrozila jadernou havárií.
  • Ústecký kraj žádá vládu o stovky milionů na nápravu škod po požáru Hřenska

    Ústecký kraj žádá vládu o stovky milionů na nápravu škod po požáru Hřenska

    25. 8. 2022 17:51:00iDNES.cz
    O kompenzace škod, způsobených požárem v Národním parku Českém Švýcarsku, v řádu stovek milionů korun požádal Ústecký kraj pět ministerstev. Jen ztráty podnikatelů zatím vyčíslil na 300 milionů. Náklady na zničenou hasičskou techniku u jednotek z Ústeckého kraje na dalších 25 milionů korun.
  • Soudkyně ne! Šéfredaktor Vlasteneckých novin Velička nechce, aby ho soudila žena

    Soudkyně ne! Šéfredaktor Vlasteneckých novin Velička nechce, aby ho soudila žena

    25. 8. 2022 16:45:00Deník.cz
    Vznesením námitky podjatosti vůči soudkyni jakožto ženy neschopné vést hlavní líčení začalo ve čtvrtek u Okresního soudu v Ostravě projednávání případu šéfredaktora webu Vlastenecké noviny Radka Veličky (43 let) z Ostravy. Ten po předloňském požáru v bohumínském věžovém domě, při kterém přišlo o život jedenáct lidí, zveřejnil rasistický článek. V něm mimo jiné stálo: „Jedenáct cikánů minus. Něco uhořelo a něco vyskákalo z oken.“
  • Záporožská jaderná elektrárna je poprvé v historii zcela odpojena od sítě

    Záporožská jaderná elektrárna je poprvé v historii zcela odpojena od sítě

    25. 8. 2022 16:17:42Novinky.cz
    Kvůli požáru, který poškodil elektrické vedení, byly ve čtvrtek od sítě odpojeny i zbývající dva reaktory Záporožské jaderné elektrárny.
  • Část Záporožské oblasti je bez proudu. Elektrárna kvůli požáru odpojila reaktory

    Část Záporožské oblasti je bez proudu. Elektrárna kvůli požáru odpojila reaktory

    25. 8. 2022 16:11:00Deník.cz
    Kvůli požáru, který poškodil elektrické vedení, byly od sítě odpojeny i zbývající dva reaktory Záporožské jaderné elektrárny na jihu Ukrajiny. Na sociální síti telegram to dnes uvedla státní společnost Enerhoatom, která elektrárnu spravuje. Podle ní zásobování elektrárny energií dál funguje a pracuje se na opětovném připojení jednoho z reaktorů do sítě. Plánovaná mise Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) bude zahrnovat bezpečností experty, kteří budou mít možnost vyšetřit útoky na zařízení, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na diplomatické zdroje.
  • 

Kraj dá majitelům vyhořelých domů v Českém Švýcarsku dotaci, pomůže i sbírka

    Kraj dá majitelům vyhořelých domů v Českém Švýcarsku dotaci, pomůže i sbírka

    25. 8. 2022 13:31:46ČT 24
    Ústecký kraj poskytne tři sta tisíc korun majitelům domů zničených požárem v Mezné v Českém Švýcarsku. Oheň zcela zdevastoval tři objekty. Ztráty podnikatelů za ušlý zisk kvůli požáru, který vypukl před měsícem, se odhadují na tři sta milionů korun. Kraj žádá o pomoc vládu. Hasiči nadále kontrolují požářiště, místa s vysokou teplotou pomáhají vyhledávat drony. Policie požár vyšetřuje jako obecné ohrožení.
  • Za požár v Hřensku může Bursíkův kůrovec, opakoval se Zeman na Živitelce

    Za požár v Hřensku může Bursíkův kůrovec, opakoval se Zeman na Živitelce

    25. 8. 2022 12:50:00Lidovky.cz
    V Českých Budějovicích začala tradiční výstava Země živitelka. Slavnostního zahájení se zúčastnil i prezident Miloš Zeman. Ten kromě stavu zemědělského trhu komentoval i ničivý požár v Národním parku České Švýcarsko. Zodpovědnost za něj dává politice bezzásahových zón a někdejšímu ministru životního prostředí Martinu Bursíkovi.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska