• Hasičům shořela snídaně přímo na stanici

    Hasičům shořela snídaně přímo na stanici

    3. 2. 2023 08:53:08Novinky.cz
    Známé přísloví říká, že i mistr tesař se někdy utne. Platí to i pro hasiče z předměstí Atlanty, kteří v neděli museli uhasit malý požár na vlastní stanici. Vzplála tam totiž snídaně.
  • Účetní hasičů vlezla do nabouraného auta, seniorovi dala první pomoc

    Účetní hasičů vlezla do nabouraného auta, seniorovi dala první pomoc

    3. 2. 2023 06:05:00iDNES.cz
    Velkou duchapřítomnost prokázala žena, která ve středu ráno zastavila u vážné dopravní nehody osobního auta a multikáry u Šebrova na Blanensku. Poté, co přivolala pomoc, se dokázala dostat do kabiny zničeného auta a poskytnout vážně zraněnému řidiči první pomoc. Těžila při tom z vlastních zkušeností, kdy sama havarovala. A navíc pracuje jako účetní u hasičů.
  • Ve shořelém domě zřejmě našli pozůstatky mladíka, po kterém pátrala policie

    Ve shořelém domě zřejmě našli pozůstatky mladíka, po kterém pátrala policie

    2. 2. 2023 15:54:00iDNES.cz
    Velmi smutně skončil případ požáru rodinného domu v ostravském obvodu Martinov. Nezvěstného syna majitelů nejdříve hledali v plamenech, pak po něm policie vyhlásila pátrání a nyní se mladíkovy pozůstatky nejspíše našly právě v troskách shořelého domu nebo v jeho nejbližším okolí.
  • Patří synovi? V domu v Ostravě-Martinově po požáru našli lidské ostatky

    Patří synovi? V domu v Ostravě-Martinově po požáru našli lidské ostatky

    2. 2. 2023 14:49:00Deník.cz
    /DENÍK SLEDUJE/ Nečekaný obrat nastal ve vyšetřování požáru, který 16. ledna letošního roku částečně zničil rodinný dům v Ostravě-Martinově. Policie po několika dnech oznámila, že podezírá syna majitelů – Jakuba (26 let).
  • Při požáru ubytovny na Krymu zahynulo sedm lidí

    Při požáru ubytovny na Krymu zahynulo sedm lidí

    2. 2. 2023 08:00:38Novinky.cz
    Nejméně sedm lidí zemřelo v noci na pátek při požáru ubytovacího zařízení pro stavební dělníky v Sevastopolu na Krymu, píše agentura TASS. První informace hovořily o pěti mrtvých.
  • Soutěž o Hasičské pohádky 2

    2. 2. 2023 07:27:00HZSČR
    02. 02. 2023 (MF) - Máte rádi sníh a to pravé zimní počasí? Jezdíte v zimě rádi na hory? Pak pro vás bude určitě hračka odpovědět na otázky únorového kola soutěže o Hasičské pohádky 2.
  • ANALÝZA: Pákistán, země v ohrožení. K tíživé krizi se přidal návrat teroru

    ANALÝZA: Pákistán, země v ohrožení. K tíživé krizi se přidal návrat teroru

    2. 2. 2023 00:00:00iDNES.cz
    Bůh jako by na Pákistán zanevřel. 230milionový jihoasijský kolos, pátou nejlidnatější zemi světa a jadernou mocnost stíhá v poslední době jedna jobovka za druhou. Katastrofální „biblické“ záplavy s mnoha oběťmi a obrovskými škodami na infrastruktuře a zemědělské půdě, blackout, který postihl podstatnou část území, energetická i vleklá politická krize. A aby toho nebylo málo, tamní odnož Tálibánu zrušila křehké loňské příměří a do země se vrátil teror.
  • Českem se přehnaly vzácné zimní bouřky. Hasiči odklízeli spadlé stromy

    Českem se přehnaly vzácné zimní bouřky. Hasiči odklízeli spadlé stromy

    1. 2. 2023 22:59:00Lidovky.cz
    Meteorologové ve středu varovali před silným sněžením, závějemi a silným větrem. Nasněžit mohlo v místech až kolem 3 cm a to i za několik desítek minut. Nárazy větru se pohybovaly kolem 70 km/h, uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Systém bouřek postupoval přes střední Čechy k jihovýchodu, uvedli na webu. Hasiči vyjížděli ke spadlým stromům a větvím. Kamiony zablokovaly D1 na Vysočině.
  • Českem se ženou vzácné zimní bouřky. Hasiči odklízí spadlé stromy

    Českem se ženou vzácné zimní bouřky. Hasiči odklízí spadlé stromy

    1. 2. 2023 22:39:45iDNES.cz
    Meteorologové varují před silným sněžením, závějemi a silným větrem. Nasněžit může v místech až kolem 3 cm a to i za několik desítek minut. Nárazy větru mohou být kolem 70 km/h, uvádí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Systém bouřek postupuje přes střední Čechy k jihovýchodu, uvedli na webu. Hasiči vyjíždějí ke spadlým stromům a větvím. Kamiony zablokovaly D1 na Vysočině.
  • Cestující strávili 13 hodin v letadle. Skončili zpět na výchozím letišti

    Cestující strávili 13 hodin v letadle. Skončili zpět na výchozím letišti

    1. 2. 2023 09:21:00Novinky.cz
    Dlouhých 13 hodin strávili v letadle cestující společnosti Emirates, aniž by se dostali do cíle. Kvůli extrémnímu počasí a záplavám na Novém Zélandu se piloti v polovině cesty rozhodli stroj otočit a vrátit se do Dubaje. Někteří lidé na Twitteru glosovali, že ačkoli nešlo o nejdelší let v historii, pasažérům to tak muselo připadat.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska