• Po obřím požáru v Hřensku hrozí pád balvanů, policie zavírá silnici

    Po obřím požáru v Hřensku hrozí pád balvanů, policie zavírá silnici

    1. 3. 2023 09:33:39Novinky.cz
    Na zhruba tři týdny se uzavře silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou na Děčínsku, kde podle policie hrozí pád uvolněných balvanů. Problém se skalními bloky odhalili těžaři při odstraňování stromů poškozených loňským obřím požárem v oblasti.
  • Náročná záchrana. Hasiči dostali muže po mrtvici ze srubu pomocí lanové techniky

    Náročná záchrana. Hasiči dostali muže po mrtvici ze srubu pomocí lanové techniky

    1. 3. 2023 09:30:00Deník.cz
    Velmi obtížnou záchrannou akci mají za sebou hasiči a zdravotníci. Dvě jednotky hasičů ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou a za pomoci lanové techniky dnes v noci transportovali do nemocnice částečně ochrnutého muže po cévní mozkové příhodě ze špatně přístupného srubu na skalním útesu nedaleko Bečova nad Teplou. Museli kvůli tomu dokonce zastavit dopravu na železniční trati.
  • Požár zničil rodinný dům na Zlínsku, hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

    1. 3. 2023 08:52:00TÝDEN.cz
    Rozsáhlý požár zničil v úterý večer rodinný dům ve Vysokém Poli na Zlínsku. Likvidovalo jej sedm profesionálních a dobrovolných jednotek, hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu.
  • 

Při srážce dvou vlaků v Řecku zahynulo téměř čtyřicet lidí, osm desítek je zraněných

    Při srážce dvou vlaků v Řecku zahynulo téměř čtyřicet lidí, osm desítek je zraněných

    1. 3. 2023 06:37:49ČT 24
    Při čelní srážce dvou vlaků v Řecku zahynulo nejméně 36 lidí, dalších osm desítek cestujících utrpělo zranění. Přes šedesát lidí je v nemocnici, z toho šest na jednotkách intenzivní péče, informoval deník Kathimerini. České ministerstvo zahraničí zatím nemá informace, že by mezi oběťmi či zraněnými byli čeští občané. Hasiči ale stále prohledávají trosky vlaků. Jde o nejtragičtější železniční nehodu v Řecku za několik desetiletí.
  • Silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou se uzavře, hrozí zřícení skal

    Silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou se uzavře, hrozí zřícení skal

    28. 2. 2023 21:18:00iDNES.cz
    Silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou bude od středy až do odvolání zavřená. Obec Hřensko informovala, že hrozí zřícení skal nad silnicí, zastávkou naproti penzionu Klepáč i budovami, na vrcholu skály při loňském požáru také hořelo.
  • Rusko čelí útokům dronů, jeden doletěl až do Moskevské oblasti

    Rusko čelí útokům dronů, jeden doletěl až do Moskevské oblasti

    28. 2. 2023 20:37:21iDNES.cz
    V areálu ropného skladiště v jihoruském přístavním městě Tuapse v noci na úterý vypukl požár. Podle ruských médií se tak stalo v důsledku útoku bezpilotních letounů. Ruské ministerstvo obrany obvinilo Ukrajinu, že neúspěšně zaútočilo na dva cíle na jihu Ruska. Pokus o útok bezpilotním prostředkem hlásí úřady také z okolí Moskvy.
  • Rok od zahájení rekonstrukce Průmyslového paláce. Takto to teď vypadá uvnitř

    Rok od zahájení rekonstrukce Průmyslového paláce. Takto to teď vypadá uvnitř

    28. 2. 2023 18:34:56Novinky.cz
    Před rokem v únoru začala dlouho plánovaná rekonstrukce Průmyslového paláce, dominanty areálu Výstaviště v Praze-Bubenči. Dělníci dokončují výkopové práce a podkladovou desku vyhořelého křídla budovy po požáru v roce 2008. Práce probíhají i na střední hale a v pravém křídle. Podívejte se ve videu a na fotografiích, jak to na stavbě v současnosti vypadá.
  • Soutěž o hasičské pohádky 2

    28. 2. 2023 14:15:00HZSČR
    1. 3. 2023 (MF) - Máme tady březen a s ním další soutěž o knihu Hasičské pohádky 2. Začíná hřát sluníčko a přichází první jarní dny. Víte, co by se mohlo stát v případě, že dojde k rychlému tání sněhu? Jaké mimořádné události může způsobit příroda?
  • Ve skladišti ropy na jihu Ruska vypukl požár. Úřady hlásí několik útoků dronů

    Ve skladišti ropy na jihu Ruska vypukl požár. Úřady hlásí několik útoků dronů

    28. 2. 2023 13:51:00Deník.cz
    V areálu ropného skladiště v jihoruském přístavním městě Tuapse v noci na dnešek vypukl požár. Podle ruských médií se tak stalo v důsledku útoku bezpilotních letounů. Informovalo o tom dnes ruské vydání serveru BBC, podle něhož incidenty s drony hlásila také řada dalších ruských správních celků včetně úřadů z okolí Moskvy. BBC označila dnešní nálety dronů za masivní a zdůraznila, že jde o největší podobnou událost od začátku ruského vpádu na Ukrajinu. Upozornila, že se stalo poprvé, aby nepřátelský bezpilotní letoun doletěl až do Moskevské oblasti.
  • 

Na jihu Ruska hořel areál skladu ropy, média píší o útoku dronů. Podobné incidenty hlásí i další místa v zemi

    Na jihu Ruska hořel areál skladu ropy, média píší o útoku dronů. Podobné incidenty hlásí i další místa v zemi

    28. 2. 2023 11:34:24ČT 24
    V areálu ropného skladiště v jihoruském přístavním městě Tuapse v noci na úterý vypukl požár. Podle ruských médií se tak stalo v důsledku útoku bezpilotních letounů. Informovalo o tom ruské vydání serveru BBC, podle něhož incidenty s drony hlásí také další oblasti Ruska. Ruské ministerstvo obrany obvinilo Ukrajinu, že neúspěšně zaútočilo drony na dva cíle na jihu Ruska. 

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska