• V Texasu už čtyři dny bojují s obřím požárem rafinérie

    20. 3. 2019 08:48:01Novinky.cz
    Na předměstí texaského Houstonu už od neděle hoří petrochemický závod. Oheň se zatím nepodařilo uhasit. Do okolí stoupá hustý dým a plameny šlehají desítky metrů vysoko.
  • V pražských Řepích srazila tramvaj ženu. Museli ji vyprostit hasiči

    20. 3. 2019 08:20:00Deník.cz
    K vážné dopravní nehodě došlo ve středu pět minut po půl osmé ráno v Makovského ulici v pražských Řepích. Žena zde zůstala zaklíněna pod tramvají. Na místo vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému.
  • U texaského Houstonu od neděle hoří chemička, dým je vidět na kilometry

    19. 3. 2019 19:05:00iDNES.cz
    Velký požár vzplál v neděli v chemičce ve městě Deer Park nedaleko Houstonu v americkém státě Texas. Hasiči s ohněm stále bojují, podle místních úřadů má hořet až do středy. Vlastník chemičky, společnost Intercontinental Terminals Company (ITC), uvedl, že se žádný jejich zaměstnanec nezranil. Informaci přinesl server USA Today.Další články k tématu:Ve stavební buňce uhořela žena se psem, hasiči vynášeli lahve s plynemVIDEO: Chatu v Brně zachvátily plameny, obyvatelé unikli v pyžamechNa D1 u Měřína hořel kamion, dálnice ve směru na Brno hodinu stála
  • Zachraňuje lidi před ohněm. Ve volnu hasič plete košíky

    19. 3. 2019 18:14:00Deník.cz
    Šestapadesátiletý Josef Pěnča je profesionální hasič z obce Rudíkov na Vysočině. Slouží jako velitel družstva u jednotky v Blansku, dlouhá léta závodil v hasičském sportu a trénoval českou reprezentaci. Má nespočet medailí z domácích i světových akcí. Jeho rekord při výstupu na věž platil téměř dvacet let. Získal také medaili za záchranu života. 
  • Za požár v klatovské nemocnici uložil soud žháři léčení

    19. 3. 2019 14:34:02Novinky.cz
    Devětadvacetiletému muži z Ústí nad Orlicí, který loni v létě založil požár v klatovské nemocnici, soud v úterý uložil místo trestu léčbu u psychiatra. Podle znalců totiž nebyl v době činu schopen své jednání ovládat, neboť trpí psychickou poruchou.
  • VIDEO: Chatu v Brně zachvátily plameny, obyvatelé unikli v pyžamech

    19. 3. 2019 13:00:00iDNES.cz
    Přibližně stotisícovou škodu a dvě lehká zranění způsobil ranní požár chaty v brněnském Novém Lískovci. Zásah hasičům komplikovaly tři tlakové lahve, z nichž jedna při hašení explodovala. Dva obyvatelé stavení ven unikli jen v bačkorách a pyžamech.Další články k tématu:Muž vyráběl opium z makovic, zapálil při tom kamarádovu chatuPožár zničil chatu u Brna, hasiči však zachránili garáž i s autemV hořícím autě vybuchla tlaková lahev, málem chytila i chata
  • Štíhlá a prsatá blondýnka slaví šedesátiny! Vzpomínáte na tu svoji?

    19. 3. 2019 11:59:00TN.CZ
    Je jí šedesát let a snad každá holčička na světě po ní touží. Panenka Barbie je legendou, která má v záplavě hraček stále své místo. Jestli máte slabost pro dlouhonohé, štíhlé, okaté panenky, pak budete možná tiše závidět největší fanynce Barbín na světě. Svou rekordní sbírku panenek nám ukázala ve svém domě v německém Düsseldorfu. Panenka Barbie, štíhlá blondýnka v plavkách, se světu poprvé představila 9. března 1959 na americkém veletrhu hraček. A okamžitě se stala hitem, po kterém toužily
  • Při požáru chaty vybuchla tlaková lahev, zranili se starší muž i hasič

    19. 3. 2019 11:52:00iDNES.cz
    Přibližně stotisícovou škodu a dvě zranění způsobil ranní požár chaty v brněnském Novém Lískovci. Zásah hasičům komplikovaly tři tlakové lahve, z nichž jedna při hašení explodovala.Další články k tématu:Muž vyráběl opium z makovic, zapálil při tom kamarádovu chatuPožár zničil chatu u Brna, hasiči však zachránili garáž i s autemV hořícím autě vybuchla tlaková lahev, málem chytila i chata
  • Desítky hasičů z Pardubického kraje jsou kvůli spalničkám v karanténě

    19. 3. 2019 11:22:33ČT 24
    Kvůli spalničkám je v karanténě 75 hasičů z Pardubického kraje. S nakaženým člověkem byli na školení. Činnost sboru ale podle mluvčí hasičů Venduly Horákové ohrožená není. Jenom v Pardubickém kraji spalničkami od začátku letošního roku onemocnělo zhruba padesát lidí. 
  • Spalničky poslaly hasiče do karantény. Školil je nemocný instruktor

    19. 3. 2019 10:50:00Deník.cz
    Hasičům v Pardubickém kraji hrozí nákaza spalničkami. Školil je instruktor, který byl touto nemocí nakažen. Celkem 75 hasičů je nyní v karanténě.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska