• Kraj uvolní na demolici domu v Lenoře zničeného výbuchem 4 miliony. Dům by mohl být stržen do konce roku

    31. 10. 2019 12:30:00Lidovky.cz
    Jihočeský kraj uvolní na demolici domu zničeného výbuchem a požárem v Lenoře na Prachaticku částku do čtyř milionů korun. Schválili to ve čtvrtek krajští zastupitelé. Torzo domu by mohlo být strženo do konce roku. Jihočeský kraj už obdržel potřebné dokumenty a nyní vypíše výběrové řízení na likvidaci objektu. Při neštěstí v Lenoře na začátku října zahynul jeden člověk a devět lidí bylo zraněno.Další články k tématu:Obětí neštěstí v Lenoře byl starší muž, ukázala expertiza. Příčina výbuchu je stále nejasnáPo tragédii v Lenoře zůstává stále 5 lidí v nemocnicích, policie případ vyšetřuje jako úmyslný trestný činZa výbuchem v Lenoře stojí jeden obyvatel domu, potvrdila to pitvaOkolí zdemolovaného domu v Lenoře odklízejí dobrovolníci, kraj zřídil veřejnou sbírku
  • Na demolici poničeného domu v Lenoře dá kraj až čtyři miliony. Torzo má jít k zemi do konce roku

    31. 10. 2019 12:08:20ČT 24
    Jihočeský kraj uvolní na demolici domu zničeného výbuchem a požárem v Lenoře na Prachaticku částku do čtyř milionů korun. Schválili to ve čtvrtek krajští zastupitelé. Torzo domu by mohlo být strženo do konce roku. Jihočeský kraj už obdržel potřebné dokumenty a nyní vypíše výběrové řízení na likvidaci objektu. Při neštěstí v Lenoře na začátku října zahynul jeden člověk a devět lidí bylo zraněno.
  • V Plzni vzplál popelářský vůz, škoda za tři miliony

    31. 10. 2019 11:54:03Novinky.cz
    Hasiči v Plzni likvidovali ve čtvrtek brzy ráno požár popelářského vozu. Plameny vozidlo zcela zachvátily, škodu vyšetřovatelé vyčíslili na zhruba tři miliony korun.
  • Požár zničil památku UNESCO, 500 let starý hrad na Okinawě

    31. 10. 2019 11:18:01Novinky.cz
    Rozsáhlý požár zničil v noci na čtvrtek hlavní části dřevěného hradu Šuri na japonském ostrově Okinawa, který je na seznamu světového dědictví UNESCO. Hasiči bojovali s ohněm až do rozednění, uvedla stanice BBC.
  • Dva vlaky strhly v České Třebové trakční vedení. Provoz na trati se zastavil

    31. 10. 2019 10:32:00Deník.cz
    Hlavní železniční trať mezi Prahou, Brnem a Olomoucí stojí. Ve čtvrtek pět minut po šesté hodině ranní došlo ve stanici Česká Třebová ke kolizi sběrače lokomotivy vlaku s trakčním vedením. Cestující z vlaku, který uvázl v místě poškození trakčního vedení, evakuovali hasiči.  
  • Kolaps na železnici! Hasiči museli v České Třebové evakuovat rychlík

    31. 10. 2019 09:26:00TN.CZ
    Významný koridor v České Třebové má od čtvrtečního rána velké problémy. Spadlé trakční vedení zde ochromilo železniční dopravu. Některé vlaky nabírají zpoždění, jiné bylo zapotřebí odklonit. Rychlík z Uherského Hradiště do Prahy museli hasiči evakuovat a spoj byl zrušen. K poruše trakčního vedení došlo před šestou hodinou ráno v České Třebové. Cestující z vlaku R 896 Slovácký expres jedoucího do Prahy museli hasiči evakuovat. Rychlík totiž kvůli výpadku uvízl na trati. Spoj byl
  • Indonésie i Hamburk. Rostoucí hladiny oceánů ohrozí až 300 milionů lidí

    31. 10. 2019 09:09:00iDNES.cz
    Stoupající hladina oceánů způsobená změnami klimatu do roku 2050 ohrozí po celém světě přes třikrát více lidí, než se doposud myslelo. Tvrdí to vědci v nově zveřejněné studii. Na místech, kterým do třiceti let hrozí každoroční záplavy, podle výzkumu v současnosti žije přes 300 milionů lidí. Původní odhady mluvily o 80 milionech. Další články k tématu:Hlavní město Indonésie se bude stěhovat z přelidněné Jakarty na BorneoHladiny moří prudce stoupají, do konce století se vzedmou o metr, varují vědciMěsta, co se propadají. Kromě Jakarty klesá i Houston, Peking či TeheránProbuďte se, globální oteplování se utrhlo ze řetězu, varují vědci
  • Hrad Šuri, japonská památka UNESCO, z velké části lehl popelem

    31. 10. 2019 09:02:15ČT 24
    Na japonském ostrově Okinawa v noci na čtvrtek shořela velká část hradu Šuri, který je zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Příčina požáru je nejasná. Popelem lehlo všech sedm hlavních budov v areálu, píše BBC. Jak britský zpravodajský web poznamenal, do tohoto požáru šlo o největší dřevěnou stavbu na Okinawě.
  • Vlak v Pákistánu zachvátil požár. Vyžádal si nejméně 65 mrtvých

    31. 10. 2019 08:45:00Deník.cz
    Při požáru vlaku ve východopákistánské provincii Paňdžáb dnes zahynulo nejméně 65 lidí a přes 40 dalších bylo zraněno. Upřesněnou bilanci oznámily podle agentury AFP místní úřady, které se obávají dalšího zvýšení počtu obětí, neboť řada zraněných je v kritickém stavu. Hořet začalo od jednoho z plynových vařičů, na nichž si cestující vařili snídani.
  • Lidé si ve vlaku v Pákistánu vařili, vypukl požár. Až 65 mrtvých!

    31. 10. 2019 07:58:00TN.CZ
    Až šedesát pět lidí zemřelo při čtvrtečním požáru plně obsazeného vlaku v pákistánské provincii Pandžáb. Podle dostupných informací začaly vagóny hořet poté, co uvnitř jednoho z nich explodovala plynová láhev. Část pasažérů se před plameny snažila spasit skokem z rychle jedoucího vlaku. Souprava cestovala z pákistánského největšího města Karáčí do města Rawalpindi na východě země. Tragickou bilanci už potvrdila místní policie. Ministr pro železnice Šejk Rašíd Ahmed uvedl, že k tragédii došlo ve

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska