• Silné bouřky se prohnaly západem Čech

    Silné bouřky se prohnaly západem Čech

    15. 8. 2023 17:33:36Novinky.cz
    V Karlovarském kraji a v západní části Plzeňského kraje řádí v úterý v podvečer silné bouřky, oblačnost se pohybuje jen velmi pomalu k severu. V Karlových Varech jsou zaplavené ulice, hasiči řeší i sesuv půdy. Místy podle meteorologů napršelo za poslední tři hodiny téměř 50 mm srážek.
  • Západní Čechy zasáhly silné bouřky. Vytopily část Karlových Varů

    Západní Čechy zasáhly silné bouřky. Vytopily část Karlových Varů

    15. 8. 2023 17:30:00Deník.cz
    Karlovarským krajem se odpoledne po 16:00 přehnaly bouřky. Místy pršelo i velmi intenzivně, ale po krátký čas. Hasiči kvůli následkům silného deště vyjížděli k popadaným stromům i zaplaveným ulicím, a to i v centru Karlových Varů. ČTK o tom informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Bouře postupují pomalu k severu, podle předpovědi by v kraji mohly být i večer.
  • 

Rolavská vrchoviště procházejí hasiči i policisté. Turisty upozorňují na nebezpečí vzniku požárů

    Rolavská vrchoviště procházejí hasiči i policisté. Turisty upozorňují na nebezpečí vzniku požárů

    15. 8. 2023 16:55:06ČT 24
    Policisté a hasiči začali hlídkovat v přírodní rezervaci Rolavská vrchoviště. Lokalita, která je oblíbeným místem turistů, je podle hasičů riziková kvůli hrozbě rozsáhlých přírodních požárů. Někteří návštěvníci tam však odhazují odpadky, nebo dokonce rozdělávají oheň. Úklid pak na své náklady musí zajistit radnice nedaleké Přebuzi.
  • VIDEO: Hasiči při požáru zasahovali v podkroví, náhle se propadli stropem

    VIDEO: Hasiči při požáru zasahovali v podkroví, náhle se propadli stropem

    15. 8. 2023 14:41:00iDNES.cz
    Krajští hasiči zveřejnili video z pondělního zásahu u velkého požáru historického domu v Plzni na Roudné. Záběry zachycují i dramatickou situaci, kdy se dva hasiči propadli schodištěm a zranili se.
  • Čeští hasiči navštívili výcvikové centrum Bavorské horské služby

    15. 8. 2023 14:00:00HZSČR
    15. 8. 2023 - Ve dnech 12. – 13. srpna 2023 uspořádalo MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky zahraniční služební cestu do výcvikového centra pro bezpečnost a vzdělávání bavorské horské služby (ZSA – Zentrum für Sicherheit und Ausbildung) ve městě Bad Tölz v Německu.
  • 

V Plzni začalo fungovat sedm chytrých křižovatek. Pomůžou hlavně záchranářům a MHD

    V Plzni začalo fungovat sedm chytrých křižovatek. Pomůžou hlavně záchranářům a MHD

    15. 8. 2023 13:58:15ČT 24
    Na sedmi křižovatkách v Plzni na Borech začala fungovat nová technologie, která má umožnit rychlejší a bezpečnější průjezd městem. Semafory doplněné kamerami napojenými na centrální servery dokáží efektivně řídit dopravu, reagovat na změnu provozu a upřednostnit průjezd vozů hasičů, záchranky a MHD. Chytré řízení dopravy v úterý představilo vedení města.
  • Požár v Žebráku způsobil škodu 1,8 miliardy, vyšetřuje se i možná nedbalost

    Požár v Žebráku způsobil škodu 1,8 miliardy, vyšetřuje se i možná nedbalost

    15. 8. 2023 10:37:00Lidovky.cz
    Škoda po pondělním požáru výrobní haly v Žebráku na Berounsku je podle policie 1,8 miliardy korun, čtvrtá nejvyšší od roku 1990. Částka zahrnuje zničenou halu, materiál a vybavení. Kriminalisté událost vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Mohlo však jít také o technickou závadu. V případě obvinění hrozí pachateli osm let vězení, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.
  • Benzinkou v ruské Machačkale otřásl výbuch. O život přišly desítky lidí

    Benzinkou v ruské Machačkale otřásl výbuch. O život přišly desítky lidí

    15. 8. 2023 10:21:00Deník.cz
    Nejméně 30 lidí přišlo o život a další desítky utrpěly zranění v důsledku exploze a požáru na benzinové stanici v Machačkale na jihu Ruska. S odvoláním na regionální úřady a federální ministerstvo pro mimořádné situace to uvedla agentura TASS. Záchranáři pokračují v rozebírání ruin a pátrání po lidech pod sutinami.
  • Na jihu Ruska explodovala benzinová stanice. Vypadalo to jako válka, líčí svědci

    Na jihu Ruska explodovala benzinová stanice. Vypadalo to jako válka, líčí svědci

    15. 8. 2023 09:59:42iDNES.cz
    Při výbuchu a následném požáru na benzinové stanici v Machačkale na jihu Ruska zahynulo v noci z pondělí na úterý nejméně 30 lidí, oznámila agentura Interfax. Dalších 75 raněných skončilo v nemocnici, deset z nich je ve vážném stavu, uvedl první náměstek ruského ministra zdravotnictví Viktor Fusenko. Záchranáři dál prohledávají ruiny a pátrají po lidech.
  • Bilance obětí na Havaji znovu stoupla. Mohla by se zdvojnásobit, varuje guvernér

    Bilance obětí na Havaji znovu stoupla. Mohla by se zdvojnásobit, varuje guvernér

    15. 8. 2023 09:38:00Deník.cz
    Bilance obětí po požárech na havajském ostrově Maui stoupla na 99, což z nich činí požáry s nejvyšším počtem obětí ve Spojených státech za více než sto let, uvedla agentura AFP. Předchozí bilance čítala 96 mrtvých, mezitím pátrací týmy našly další tři mrtvá těla. Havajský guvernér Josh Green v televizi CNN varoval, že tato bilance by v příštích dnech mohla „velmi výrazně“ vzrůst. „Během příštích deseti dnů by tento počet mohl zdvojnásobit,“ řekl Green.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska