On-line předplatnéPřihlášeníObjednat
Aktuální číslo Hasičské noviny č.9/2024

Zprávy

Dnes je středa 8. 5. 2024 Svátek má Den osvobození od fašismu (1945)
  • U Ronova se srazily vlaky. Na místě je pět zraněných

    4. 3. 2019 13:24:00TÝDEN.cz
    U Ronova nad Doubravou se po poledni srazil osobní vlak s manipulačním vlakem. Podle záchranářů bylo při nehodě zraněno pět lidí. Provoz na trati je přerušený. Na místě zasahují hasiči z Pardubického a Středočeského kraje.
  • Na Chrudimsku se srazily dva vlaky, hasiči vyprostili pět lidí

    4. 3. 2019 13:20:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ U Ronova nad Doubravou na pomezí Pardubického a Středočeského kraje se dnes po poledni srazil osobní vlak s nákladní soupravou. Podle záchranářů se zranilo šest lidí. Provoz na trati je přerušen.
  • U Čáslavi se srazily dva vlaky, až 12 lidí je zraněných

    4. 3. 2019 13:17:52ČT 24
    U Čáslavi se srazil osobní vlak s nákladním. Podle mluvčího Českých drah utrpělo deset až dvanáct lidí zranění, podle hasičů je zraněno pět. Příčina nehody není zatím zřejmá, je možné, že k ní přispěla lidská chyba. Připravujeme podrobnosti.
  • Mladý řidič vyjel ze silnice a skončil v řece, v autě měl tři děti

    4. 3. 2019 10:47:00iDNES.cz
    Auto s mladým řidičem a třemi dětmi sjelo z obchvatu Třebechovic pod Orebem na Hradecku a skončilo v řece Dědině. Všichni se z něj stihli dostat ven a v mokrém oblečení čekali na břehu na pomoc. Vůz musel z řeky vyzvednout hasičský jeřáb. Další články k tématu:VIDEO: Řidič uháněl dvoustovkou po hradecké dálnici, s hlídkou v patáchPři nehodě tří aut u Trutnova zemřel řidič, který vjel do protisměru
  • Řidička zřejmě nedala přednost, musel pro ni letět vrtulník

    4. 3. 2019 10:27:00TN.CZ
    K nehodě osobního a nákladního auta v Kokořově na Plzeňsku vyjížděli v pondělí okolo půl deváté ráno hasiči, záchranáři a policisté. Při srážce se zranili čtyři lidé, jednu ženu musel převézt do nemocnice vrtulník. Nehoda se stala na křižovatce směrem na Nepomuk. “Příčina dopravní nehody je zřejmě nedání přednosti projíždějícímu automobilu,“ sdělila policejní mluvčí Iveta Kořínková. Pro vážně zraněnou ženu z nákladního auta musel letět záchranářský vrtulník. “Z místa nehody jsme transportovali
  • Jih Austrálie sevřely plameny, před ohněm prchly tisíce lidí!

    4. 3. 2019 08:21:00TN.CZ
    Austrálie zažívá nejteplejší léto v historii, teploty tam šplhají až ke 40 stupňům Celsia. Kontinent se proto potýká s rozsáhlými požáry, se kterými bojují už dvě tisícovky hasičů a desítky letadel. Situace je kritická v australském státě Victoria na jihovýchodě kontinentu - plameny tam už zničily řadu budov, tisíce lidí musely před postupujícím ohněm prchnout z domovů. Požáry začaly řádit na sklonku uplynulého týdne po úderech blesků, uvedl krizový komisař státu Victoria Andrew Crisp. Dodal,
  • Ve Stráži nad Nežárkou hoří bývalý lihovar. Objekt je prázdný

    3. 3. 2019 18:07:00Deník.cz
    V neděli odpoledne, před 17. hodinou vypukl požár v bývalém lihovaru ve Stráži nad Nežárkou na Jindřichohradecku. Oheň zachvátil celý objekt, který je prázdný. 
  • Ve Stráži nad Nežárkou hoří bývalý lihovar

    3. 3. 2019 17:50:00TÝDEN.cz
    Ve Stráži nad Nežárkou hoří bývalý lihovar. Oheň zasáhl celý objekt, hasiči zasahují. Lidé uvnitř nejsou. Příčinu požáru hasiči zatím neznají. Informovala o tom mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.
  • Pět let od požáru Libušína finišují řemeslníci na Pustevnách s novou stavbou

    3. 3. 2019 17:47:30ČT 24
    Přesně pět let uplynulo od požáru, který zničil historickou chatu Libušín na beskydských Pustevnách. Na místě spáleniště už stojí nová stavba. Úplně hotovo ještě není, ale víc než stomilionová obnova památky má skončit ještě letos.
  • Chci zemřít, svěřil se muž. Apaticky ležel u hořící stráně

    3. 3. 2019 16:58:00Deník.cz
    Stráň v plamenech vyděsila v pátek večer cyklistu, který jel podél řeky Svitavy na jihu Brna. Zavolal proto brněnské strážníky i hasiče. U ohně navíc ležel apatický člověk, který opakoval, že chce zemřít.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska