• Sklad munice v Bílině se dařilo dobře tajit před městem, hasiči i místní policií

    17. 9. 2020 07:59:00Deník.cz
    Vedení bílinské radnice, zasahujícím hasičům a dokonce i představitelům kraje chyběly informace o tom, že se na území Bíliny skladuje munice. Informace o možných následcích a velikosti případné nebezpečné zóny prý neměla ani teplická policie. Muniční sklad v areálu Speciálních staveb Most, kde byly odloženy výbušniny, které pocházejí ze zneškodňovaných nábojů, patřil pod pyrotechnický útvar spadající pod celostátní složky Policie ČR.
  • Požáry a hurikán rázně vtrhly do volebního duelu Biden–Trump

    17. 9. 2020 05:00:01Novinky.cz
    Trump je klimatický žhář – a věda o oteplování ve skutečnosti nic neví. Tak se v pondělí počastovali soupeři o prezidentský úřad demokrat Joseph Biden a současný šéf Bílého domu Donald Trump. Ten přijel do Kalifornie spalované nevídanou vlnou požárů, zatímco z Mexického zálivu se na USA řítil hurikán Sally.
  • 30 let zpět: Hasiči ve stávkové pohotovosti

    16. 9. 2020 14:31:16ČT 24
    Příslušníci požární ochrany vyjádřili nesouhlas s tím, že jejich sbory i nadále spadaly do kompetence ministerstva vnitra. Pobouření vyvolala zejména chystaná novela zákona o požární ochraně obsahující původní ustanovení, na jehož základě byli hasiči v listopadu 1989 posíláni k zásahům proti demonstrantům.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
  • Chasidské veselí narazilo na ukrajinskou hranici. Poutníci nemohou dál kvůli koronaviru

    16. 9. 2020 10:00:48ČT 24
    Chasidští Židé z Izraele, kteří se vydali na pouť u příležitosti svátku Roš hašana na Ukrajinu letadlem přes Bělorusko a dále po zemi, uvázli v hraničním pásmu nikoho. Ukrajinští celníci je odmítají vpustit, protože hranice je zavřená kvůli koronaviru. Stovky poutníků mají namířeno do města Umaň k hrobu rabína Nachmana, zakladatele braclavského chasidského společenství.
  • V pražském rybníku našli utopeného muže

    16. 9. 2020 07:47:03Novinky.cz
    V Hořejším rybníce v pražském Hloubětíně nalezli v úterý večer potápěči hasičů mrtvého muže, který se ztratil při koupání.
  • Hasiči zlikvidovali požár muničního skladu v Bílině. Město o existenci skladu nevědělo, tvrdí starostka

    15. 9. 2020 22:31:00Lidovky.cz
    V Bílině na Teplicku odpoledne vybuchl muniční sklad, podle policie oběti na životech nejsou a nikdo nebyl zraněn. Hasiči požár uhasili po čtyřech hodinách, místo budou hlídat i přes noc. řekli to mluvčí policejního prezídia Ondřej Moravčík a mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf. Na místě bylo deset jednotek hasičů se čtrnácti vozidly.
  • V Bílině vybuchovala vyřazená munice ve skladu, úlomky létaly stovky metrů

    15. 9. 2020 18:36:00iDNES.cz
    V Bílině na Teplicku odpoledne vybuchovala vyřazená munice v policejním skladu. Evakuováni tak museli být lidé v okruhu 500 metrů, zejména zaměstnanci okolních firem, protože sklad stojí v průmyslové oblasti. Policie nejprve hasiče nepustila k epicentru, nakonec se ale na místo dostali a okolo půl šesté večer požár uhasili.
  • Zničenou Morii nahradí nový tábor, uvedl řecký premiér. Přesun uprchlíků z ostrova vyloučil

    15. 9. 2020 14:30:27ČT 24
    Zničený tábor Moria na řeckém ostrově Lesbos patří minulosti, nahradí jej nové zařízení pro migranty, na jehož provozu by se měla více podílet Evropská unie. Řekl to řecký premiér Kyriakos Mitsotakis, který o situaci na Lesbu jednal s šéfem Evropské rady Charlesem Michelem. Situace na ostrově je ale dál napjatá, mnoho místních žádá, aby vláda migranty převezla do pevninského Řecka. Ministři naopak trvají na tom, že migranti musejí na ostrově zůstat. Policie zatkla šest mužů, které v souvislosti s požáry v Morii podezřívá ze žhářství.
  • Kamera zachytila jeden z výbuchů muničního skladu v Bílině

    15. 9. 2020 13:48:09Novinky.cz
    Hasiči zasahují v Bílině na Teplicku u požáru s výbuchy uskladněné munice v policejním areálu. Nařízena byla evakuace osob do vzdálenosti 500 metrů. Podle policie nebyl nikdo zraněn. Plameny hasiči dohašují.
  • V Bílině explodovala munice v policejním skladu, nikdo nebyl zraněn

    15. 9. 2020 13:38:49ČT 24
    V Bílině na Teplicku odpoledne vybuchl muniční sklad, podle policie oběti na životech nejsou a nikdo nebyl zraněn. Hasiči požár uhasili po čtyřech hodinách, místo budou hlídat i přes noc. Oznámili to mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík a mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf. Na místě bylo deset jednotek hasičů se čtrnácti vozidly.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska