• České Švýcarsko zůstane v noci zavřené, návrat evakuovaných přijde snad o víkendu

    České Švýcarsko zůstane v noci zavřené, návrat evakuovaných přijde snad o víkendu

    11. 8. 2022 12:07:00Lidovky.cz
    Ministerstvo životního prostředí prodlouží omezení vstupu do národního parku České Švýcarsko, kde stále ještě neskončila likvidace rozsáhlého požáru. Trvat bude do 31. srpna. Přes noc bude park zcela uzavřen, řekla šéfka resortu Anna Hubáčková. V souladu s předpoklady hasičů se budou evakuovaní obyvatelé z Hřenska a jeho částí Mezné a Mezní Louky postupně od soboty vracet domů.
  • Chemický poplach ve Spolaně. Hasiči v Neratovicích řešili únik olea

    Chemický poplach ve Spolaně. Hasiči v Neratovicích řešili únik olea

    11. 8. 2022 11:38:00Deník.cz
    Únik takzvaného olea řešili hasiči ve čtvrtek 11. srpna dopoledne v neratovické Spolaně. Chemikálie se dostala mimo kontrolu v provozu, kde se vyrábí kyselina sírová. 
  • 

Velký požár u Bordeaux stále není pod kontrolou, oheň se dál šíří

    Velký požár u Bordeaux stále není pod kontrolou, oheň se dál šíří

    11. 8. 2022 10:59:35ČT 24
    Lesní požár u francouzského Bordeaux, který se rozhořel v úterý odpoledne, už pohltil 6800 hektarů vegetace a nadále se rozšiřuje. S plameny bojuje jedenáct set hasičů, oheň ale stále ještě nemají pod kontrolou. Na jihozápad Francie míří proto další posily. Prezident Emmanuel Macron oznámil, že do země posílají hasiče a techniku Německo, Řecko, Polsko, Rumunsko a Rakousko. S ohněm bojují i v Portugalsku. V pohoří Serra de Estrella už zničil na deset tisíc hektarů lesa a na místě zasahuje až 1500 hasičů. 
  • VIDEO: S požárem u Bordeaux bojuje 1100 hasičů. Pod kontrolou ho stále nemají

    VIDEO: S požárem u Bordeaux bojuje 1100 hasičů. Pod kontrolou ho stále nemají

    11. 8. 2022 10:45:00Deník.cz
    Lesní požár u francouzského Bordeaux, který se rozhořel v úterý odpoledne, už pohltil 6800 hektarů vegetace a nadále se rozšiřuje. S plameny bojuje 1100 hasičů, oheň ale stále ještě nemají pod kontrolou a na jihozápad Francie míří proto další posily, včetně pomoci ze zahraničí. Do departementu Gironde krátce před polednem dorazili premiérka Élisabeth Borneová a ministr vnitra Gérald Darmanin, uvedly agentura AFP a stanice BFM TV. Francouzská média sledují ještě dva významnější požáry, jeden už se podařilo zastavit u Nantes, ten u hranic se Švýcarskem se naopak stále rychleji rozrůstá.
  • Je to monstrum, říká hasič. U Bordeaux opět řádí rozsáhlý požár

    Je to monstrum, říká hasič. U Bordeaux opět řádí rozsáhlý požár

    11. 8. 2022 09:54:02Novinky.cz
    Francouzští hasiči opět bojují s plameny v místě dříve uhašených lesních požárů v departementu Gironde u francouzského Bordeaux na jihozápadě země. Hoří také v sousedním departementu Landes. Domov už muselo od začátku týdne opustit 10 tisíc lidí, uvedla ve čtvrtek agentura Reuters.
  • Dva zranění a desítky evakuovaných po střetu náklaďáku s vlakem ve Frýdku-Místku

    Dva zranění a desítky evakuovaných po střetu náklaďáku s vlakem ve Frýdku-Místku

    11. 8. 2022 09:37:01Novinky.cz
    U střetu nákladního auta s osobním vlakem zasahovali hasiči s policií a záchrankou ve Frýdku-Místku. V náklaďáku, který vjel na přejezd vybavený zvukovou a světelnou signalizací, se zranili dva lidé. Ve vlaku cestovalo zhruba 60 lidí, nikomu se nic nestalo. Bez úhony vyvázl personál. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.
  • 

O víkendu teploty znovu vystoupají ke 30 stupňům, příští týden se bude dál oteplovat

    O víkendu teploty znovu vystoupají ke 30 stupňům, příští týden se bude dál oteplovat

    11. 8. 2022 09:18:58ČT 24
    O víkendu teploty vystoupají opět ke 30 stupňům Celsia. Přeháňky či bouřky budou spíše ojedinělé. Vysoké teploty Česko čekají i příští týden, může být až 34 stupňů. Stále hrozí riziko požárů, zejména pak na severozápadě Čech a na jižní a střední Moravě. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu. 
  • 

V Českém Švýcarsku zbývá dohasit desítky hektarů, drony našly ráno pár menších ohnisek

    V Českém Švýcarsku zbývá dohasit desítky hektarů, drony našly ráno pár menších ohnisek

    11. 8. 2022 08:38:57ČT 24
    Hasiči zmenšili plochu požáru v Českém Švýcarsku na padesát hektarů, původně oheň zasáhl zhruba o tisíc hektarů větší oblast. Počet hasičů u požáru se snížil na 630. Drony s termokamerami ve čtvrtek ráno objevily několik ohnisek v okolí Pravčické brány a Bouřňáku. Hasiči pracují na jejich uhašení. Ohniska jsou malá a dál se nešíří. Hasiči to uvedli na Twitteru. Požár lesního porostu v národním parku vypukl před devatenácti dny.
  • V Českém Švýcarsku zbývá dohasit 50 hektarů. Drony našly menší ohniska

    V Českém Švýcarsku zbývá dohasit 50 hektarů. Drony našly menší ohniska

    11. 8. 2022 08:09:00Deník.cz
    Hasiči zmenšili plochu požáru v Českém Švýcarsku na 50 hektarů, původně oheň zasáhl zhruba o 1000 hektarů větší oblast. Počet hasičů u požáru se snížil na 630. Drony s termokamerami ráno objevily několik ohnisek v okolí Pravčické brány a Bouřňáku. Hasiči pracují na jejich uhašení. Ohniska jsou malá a dál se nešíří, informovali hasiči. 
  • Hasiči po požáru předají další část parku. Drony opět našly ohniska

    Hasiči po požáru předají další část parku. Drony opět našly ohniska

    11. 8. 2022 07:28:00iDNES.cz
    Hasiči po požáru v Českém Švýcarsku předají ve čtvrtek další části správě parku. Drony v noci objevily opět několik ohnisek, a to v okolí Pravčické brány a Bouřňáku.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska