• Ruská vláda zakázala lidem kouřit na balkónech

    27. 9. 2019 20:36:01Novinky.cz
    Ruská vláda zakázala občanům s platností od 1. října kouřit na balkónech svých bytů. Rozhodnutí, které kabinet schválil na doporučení hasičů, vyvolalo v zemi živou diskusi. V pátek ho komentoval i úřad ruského prezidenta. Podle Kremlu je každé rozhodnutí zachraňující lidské životy vítáno.
  • Dům v centru obce ukrýval tisíce litrů neznámé látky! Zasahují hasiči

    27. 9. 2019 19:45:00TN.CZ
    Hasiči, policie, celní správa a další jednotky se v pátek vpodvečer sjely do obce na Jičínsku. V jednom z domů v centru obce objevili desítky velkých plastových sudů s neznámou chemikálií. Hasiči místo zajistili a povolali také speciální jednotku. O zhruba dvaceti až třiceti barelech uskladněných v jednom z domů v obci Budčeves informoval hasiče neznámý člověk. "Hasiči přijali oznámení krátce po páteční 18. hodině, zhruba hodinu poté dorazili na místo," potvrdil TN.cz mluvčí královéhradeckých
  • Srážka dvou osobních automobilů přinesla dvě zranění

    27. 9. 2019 17:55:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ K dopravní nehodě, která si vyžádala dvě zranění, došlo v pátek 27. září kolem půl třetí odpoledne v obci Břežany I. Na místě zasahovali profesionálové z Kolína a dobrovolní hasiči z Peček.
  • Nový dům lehl popelem. Kvůli závadě na elektroinstalaci

    27. 9. 2019 15:27:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Tři miliony korun doslova lehly popelem při pátečním požáru v Měšicích na Praze-východ, kde oheň zcela zničil nový rodinný dům. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Hořet podle zjištění vyšetřovatele začalo kvůli technické závadě elektroinstalace.
  • Do populární výzvy Tetris challenge se zapojili i čeští policisté. Ukázali, co všechno se do jejich aut vejde

    27. 9. 2019 14:44:00Lidovky.cz
    Napříč celou Evropou se do výzvy s názvem Tetris challange zapojují hasiči, záchranáři i policisté. A právě ti čeští v pátek předvedli, kolik vybavení a lidí se do jejich auto vejde. Další články k tématu:Policie vyslechla řidiče mustangu, který boural ve Špindlerově Mlýně. Po srážce s ním zemřel generál JakubůPolicie se údajně zabývá další podezřelou dotací pro Agrofert. V žádosti společnosti Synthesia byly nepravdivé údajePolicie kontrolovala sněmovnu a další místa kvůli výhrůžce výbušninou. Pyrotechnici nic nenašli
  • Rodinný dům v Plumlově pohltily plameny. Škoda dosahuje tří milionů

    27. 9. 2019 13:37:00Deník.cz
    /FOTO Z MÍSTA/ Sirény bzučí, hasičská auta pospíchají. Hoří rodinný domek a nad obzorem se vznáší hustý dým. Taková situace panovala v Plumlově v chatové oblasti nedaleko ulice 9. května v pátek v poledne.
  • Noční požár zničil nový dům. Rodina s malými dětmi přišla o vše

    27. 9. 2019 11:09:00TN.CZ
    Noční požár pohltil nový rodinný dům v Měšicích u Prahy. Oheň zachvátil půdní prostory, střecha se pak propadla do přízemí domu. Mladé rodině nezůstalo zhola nic. Obec hned vyhlásila nouzovou sbírku. Oheň propukl zřejmě v horní patře novostavby v pátek brzy ráno. Mohutný sloup kouře byl vidět až z Prahy nebo z Mělníka. Hasiči kvůli požáru vyhlásili druhý stupeň poplachu. Hrozilo rozšíření ohně na další objekty. Na místo se sjely jednotky z Říčan, Neratovic, Mělníka, Staré Boleslavi. Celkem
  • Mladou rodinu probudil oheň, při požáru se do nového domu propadla střecha

    27. 9. 2019 10:26:00iDNES.cz
    Mladé rodině v Měšici v okrese Praha-východ nad ránem doslova shořela střecha nad hlavou. Probudil ji požár a za okamžik už byl její nový dům celý v plamenech. Rodina před ohněm stihla utéct, novostavba je ale zničená.Další články k tématu:Seniorka obvinila manžela, že před šedesáti lety zabil a ukryl školačku
  • V Labi byla nalezena mrtvola, na místě je policie

    27. 9. 2019 10:06:00Deník.cz
    Hlídka pardubických strážníků prověřovala dnes ráno oznámení na možný nález mrtvé osoby v Labi v Pardubicích. Oznámení se potvrdilo, a tak na místo následně dorazili policisté i hasiči. 
  • Ruskou loď Buchta Najezdnik pohltil oheň, skončila pod hladinu

    27. 9. 2019 09:50:57ČT 24
    V norském přístavu Breivika u města Tromso vzplála ze středy na čtvrtek ruská rybářská loď Buchta Najezdnik, která se po mohutném požáru otočila na bok a později v přístavu i potopila. Norská policie uvedla, že všech 29 členů posádky je v bezpečí, námořníci byli evakuováni předtím, než se oheň rozšířil. Příčinu neštěstí zjišťují vyšetřovatelé.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska