• Pálení listí má svoje pravidla. Víte, jak předcházet rizikům?

    1. 11. 2019 18:31:00Deník.cz
    Plošné vypalování suchých porostů, pálení listí, klestí či odpadu. I kvůli těmto činnostem dochází na podzim k častým požárům, při kterých jde mnohdy o zdraví a majetek. Nekontrolovaný oheň může způsobit milionové škody.
  • Ani druhý návrh nevyšel. Hasiči zamítli protipožární zajištění kostela v Gutech

    1. 11. 2019 17:38:00Deník.cz
    Hasiči zamítli druhý návrh protipožárního zajištění repliky kostela v Třinci-Gutech na Frýdecko-Místecku. Ostravsko-opavské biskupství, které stavbu připravuje, se nevypořádalo s jejich námitkami. ČTK to dnes řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Mluvčí biskupství Pavel Siuda potvrdil, že zamítavé stanovisko hasičů obdrželi, a řekl, že zahájení stavby repliky kostela se opět odkládá.  
  • V Pardubicích hoří rodinné domky! Škoda jde do stovek tisíc!

    1. 11. 2019 17:36:00TN.CZ
    V pátek odpoledne vypukl v Dvořákově ulici v Pardubicích masivní požár dřevěných rodinných domků. Oheň se rychle šíří, na místě zasahuje několik jednotek hasičů. Hořet začalo kolem 16:45. Kvůli obrovskému požáru dřevěných dvojdomků policisté uzavřeli pardubickou Dvořákovu ulici. Jeden z domků hoří v prvním patře, požár začal na balkóně, odkud plameny postupují dále na střechu a do podkroví. Hasiči pracují na záchraně napojeného sousedního domku. Domek, kde požár vznikl, je dle hasičů zcela
  • VIDEO: Národní tragédie. Lesní požár v Austrálii ohrozil stovky koalů

    1. 11. 2019 15:46:00iDNES.cz
    Koaly medvídkovité zasáhl rozsáhlý lesní požár na východním pobřeží Austrálie, pravděpodobně jich stovky zabil či zranil. Vedoucí nemocnice pro koaly v Port Macquarie mluví o národní tragédii. Ohrožené zvíře je jedním ze symbolů Austrálie. Další články k tématu:Popálený koala před půl rokem dojal Austrálii, teď dostal smrtící injekciVIDEO: Do deseti minut bylo nebe rudé. Austrálii zasáhly mohutné požáryOBRAZEM: V Austrálii je nejhorší sucho za 50 let, dobytek nemá co jístAustrálii spaluje sucho, muslimové přivolávali déšť modlitbami
  • Navrhované protipožární opatření repliku kostela v Gutech neochrání. Hasiči ho podruhé zamítli

    1. 11. 2019 15:39:48ČT 24
    Druhý návrh protipožárního zajištění repliky kostela v Třinci-Gutech na Frýdecko-Místecku zamítli hasiči. Ostravsko-opavské biskupství, které stavbu připravuje, se nevypořádalo s jejich námitkami. Mluvčí biskupství Pavel Siuda potvrdil, že zamítavé stanovisko hasičů obdržel, a řekl, že zahájení stavby repliky kostela se opět odkládá.
  • Boj kalifornských hasičů s ohněm pokračuje. Reaganovu knihovnu pomohly zachránit kozy

    1. 11. 2019 11:26:28ČT 24
    Americká Kalifornie stále bojuje s ničivými požáry, které od minulého týdne zasáhly oblasti o rozloze desítek tisíc hektarů, zničily stovky budov a přinutily k evakuaci stovky tisíc lidí. Nově začalo hořet u 200tisícového města San Bernardino východně od Los Angeles. Plameny ohrožovaly i prezidentskou knihovnu Ronalda Reagana. Tu ale zachránilo stádo koz, které spáslo hořlavé křoviny v okolí, čímž zpomalilo šíření plamenů a poskytlo hasičům dodatečný čas ke zvládnutí požáru.
  • Kozy přispěly k záchraně Reaganovy knihovny před požárem, spásly křoviny

    1. 11. 2019 09:43:00iDNES.cz
    Prezidentskou knihovnu Ronalda Reagana v Kalifornii pomohlo před ničivým požárem zachránit vyhladovělé stádo 500 koz. Kozy totiž spásly vyschlé křoviny v okolí knihovny a oheň tak zbavily potraviny. Stádo tím zpomalilo šíření plamenů a hasiči stihli požár v okolí budovy včas dostat pod kontrolu. Další články k tématu:V Kalifornii pokračují lesní požáry, guvernér vyhlásil stav nouzePožárům v Kalifornii mají nově zabránit kozy. Jsou efektivní, míní expertkaSto tisíc lidí vyhnal lesní požár, který dospěl až na okraj Los AngelesČetná zranění, požáry a škody. Kalifornii zasáhlo mocné zemětřesení
  • GALERIE: Požár střelného prachu v pardubické Explosii

    1. 11. 2019 09:33:00TN.CZ
    GALERIE: Požár střelného prachu v pardubické Explosii  
  • Podzimní pálení listí přináší zvýšené riziko požárů

    1. 11. 2019 08:42:00HZSČR
    1. 11. 2019 (NS) - Díky pálení listí, klestí či odpadu v rámci podzimních prací nebo plošnému vypalování starých suchých porostů, dochází každoročně ke vzniku požárů, které způsobí četné újmy na zdraví a mnohamilionové škody na majetku.
  • Požár v pardubické Explosii zranil čtyři lidi. V továrně se vznítil střelný prach

    1. 11. 2019 08:41:18ČT 24
    V pardubické továrně Explosia se ráno popálili čtyři lidé: dva muži jsou zraněni vážně, dva středně těžce. Záchranáři je převážejí do popáleninového centra v Praze. Podle mluvčího společnosti Martina Vencla došlo při výrobě střelného prachu ke vznícení. Vencl uvedl, že oproti původním informacím nedošlo k výbuchu.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska