• „Láska“ letos spojuje karneval masek a kostýmů v Benátkách

    10. 2. 2020 14:49:21ČT 24
    „Děkujeme všem, kdo nám chtějí pomoci, všem, kdo nás milují. Lásku člověk poznává vždy po velkých tragédiích,“ prohlásil starosta Benátek Luigi Brugnaro během zahájení tamního tradičního karnevalu. Reagoval tím na podzimní mimořádnou „acqua alta“, tedy velkou vodu, která poničila mnoho místních památek. Kvůli záplavám byl v ohrožení i samotný karneval. Benátky se z této pohromy oklepaly a starosta směřoval své díky všem lidem, kteří se na podpoře městu podíleli. Tradiční každoroční slavnosti letos potrvají do 25. února 2020.
  • Američtí demokraté bojují mezi sebou, Biden se pustil do Buttigiega

    10. 2. 2020 14:22:01Novinky.cz
    Překvapivý vítěz demokratických primárek v Iowě Paul Buttigieg se o víkendu stal terčem útoku bývalého viceprezidenta a stranického soka Joe Bidena. Naznačil, že mladý starosta Sozh Bendu je rasista, když propustil černošského šéfa policie a černošského velitele hasičů, uvedla stanice BBC.
  • Tísňové linky zažívají kvůli orkánu nápor, odbavují 12 hovorů za minutu

    10. 2. 2020 14:06:00iDNES.cz
    Orkán Sabine v pondělí udeřil na většině území Česka a komplikuje především dopravu. Zaměstnává hasiče, kteří už od půlnoci vyjeli k více než tisícovce zásahů. Událostí je čtrnáctkrát víc než obvykle a další budou přibývat. Přetíženi jsou proto také operátoři tísňových linek. Ti odbavují v průměru dvanáct hovorů za minutu.Další články k tématu:Sabine dorazila do Anglie. Aerolinky ruší lety, v Německu zavírají školyVýstražná mapa zčervenala. Kvůli Sabine je vyhlášeno extrémní nebezpečíNejdřív proletí Německem, pak vtrhne i k nám. Česko zasáhne orkán SabineNěmecko zasáhne orkán Sabine, silný vítr může zkomplikovat dopravuMuži ji mezi sebe nechtěli, teď je Sabine Meyerová legendou klarinetuOrkán Sabine ve státních lesích zatím poničil asi milion kubíků dřevaOperátoři kvůli orkánu hlásí výpadky mobilních sítí
  • Četnost výkyvů počasí bude narůstat, řekl v Rozstřelu meteorolog Dvořák

    10. 2. 2020 14:04:00iDNES.cz
    Orkán Sabine, který v pondělí ráno dorazil přes Evropu do Česka, odpojil na území republiky více než 120 tisíc odběratelů od elektřiny. Úřady zavřely kvůli možnému pádu stromů zoologické zahrady, parky i hřbitovy. O orkánu promluvili v pořadu Rozstřel meteorolog Petr Dvořák a mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.Další články k tématu:Orkán prošel Českem. Ochromil dopravu, o proud přišly desetitisíce lidíOperátoři kvůli orkánu hlásí výpadky mobilních sítíHlavu Kelta odváželo kvůli orkánu místo vrtulníku auto s ozbrojenciRuzyňské letiště zrušilo sedm letů, další mohou nabírat zpožděníSilný vítr zavřel pražskou zoo, kladenský stadion i parky a hřbitovySabine dorazila do Anglie. Aerolinky ruší lety, v Německu zavírají školyOrkán v Rohozné poškodil čtvrtinu domů. Možná to byl vír, říká starostka
  • Moravskoslezským hasičům bude pomáhat dron

    10. 2. 2020 13:55:00Deník.cz
    Vydatného pomocníka získali moravskoslezští hasiči. V těchto dnech převzali dron v hodnotě několika milionů korun. Nyní probíhá jeho testování, operátoři z řad hasičů se jej učí ovládat, musejí také absolvovat povinná školení a zkoušky.
  • Do Austrálie chtějí přilákat turisty poněkud netradičním způsobem

    10. 2. 2020 11:38:01Novinky.cz
    Požáry a nyní i povodněmi sužovaná Austrálie chce přilákat zpět turisty. Ve státě Victoria na to půjdou poněkud netradičním způsobem. Do řek a jezer vypustí tisícovku ryb označených zlatými štítky a šťastlivci, kteří některou z nich uloví, mohou získat finanční odměnu, píše server Daily Mail.
  • Popadané stromy, záplavy i kolapsy. Británie bojuje s následky bouře Sabine

    10. 2. 2020 11:35:01Novinky.cz
    Popadané stromy, záplavy a dopravní kolapsy. Velká Británie se musí vypořádat s následky bouře Sabine, která zemi zasáhla v neděli rychlostí větru až 150 km/h. S různými omezeními musí počítat lidé, kteří cestují vlakem nebo letadlem. Přístavy zůstávají uzavřeny, uvedla agentura Reuters.
  • V bohumínské škole pokračují s opravami po loňském požáru

    10. 2. 2020 11:29:01Novinky.cz
    Vloni v srpnu hořelo ve skřečoňské základní škole v Bohumíně. Požár zasáhl část střechy, která nakonec lehla popelem. Radnice začala okamžitě s likvidací škod a s opravami. Ty nakonec přesáhnou pět milionů korun a potrvají až do března. Příčinu požáru se hasičům dosud nepodařilo objasnit.
  • Hasiči měli kvůli větru přes devět set výjezdů

    10. 2. 2020 09:50:00TÝDEN.cz
    Hasiči v Česku v pondělí do rána zasahovali kvůli větru skoro šestkrát častěji než normálně za celý den. Zásahů bylo od půlnoci do 8.00 přes 900, hlavně kvůli popadaným stromům a větvím. Běžně přitom bývá takzvaných technických zásahů, což jsou právě třeba spadlé stromy, pouze 162 za celý den.
  • Zatopené ulice a dopravní chaos. V Sydney spadlo nejvíce srážek za 30 let

    10. 2. 2020 09:19:59ČT 24
    Australské město Sydney zasáhly nejintenzivnější srážky za poslední tři dekády. Déšť způsobil záplavy a chaos v dopravě, tisíce lidí musely opustit své domovy. Bez elektřiny zůstalo asi 100 tisíc domácností. Déšť ale pomohl uhasit dva z největších lesních požárů, které sužovaly Nový Jižní Wales v uplynulých měsících, informuje BBC.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska