• Požár drůbežárny v Otíně na Klatovsku způsobil zhruba sedmimilionovou škodu

    14. 4. 2020 15:21:05ČT 24
    Požár, při němž v sobotu vyhořela jedna hala drůbežárny v Otíně na Klatovsku, způsobil podle policie a hasičů škodu kolem sedmi milionů korun. Z celkové částky zhruba 6,6 milionu připadá na budovu a zbytek na kuřata, jichž uhořelo asi 16 tisíc. Potvrdili to mluvčí krajských hasičů Petr Poncar i mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová. Příčinou požáru měla být technické závada na vytápění.
  • Během Velikonoc vyjížděli hasiči k 433 požárům, nejklidnější bylo pondělí

    14. 4. 2020 11:18:00HZSČR
    14. 4. 2020 (NS) - Po mnoha vydaných výstrahách a zákazu rozdělávat ohně ve dvou krajích (Jihočeský a Vysočina) jako reakci na obrovský nárůst požárů začátkem minulého týdne, byla situace na Velikonoce klidnější, rozhodně se ale nevrátila do průměru. Kromě pondělí vyjížděli hasiči každý den k více než stovce požárů, což je dvojnásobek dlouhodobého denního průměru (49 požárů denně).
  • Vítr poničil odběrový stan u zlínské nemocnice, testování však nezbrzdil

    13. 4. 2020 19:22:00iDNES.cz
    Bouřky a silný vítr poničily stan odběrového místa v areálu zlínské krajské nemocnice, kam přijíždějí lidé s podezřením na onemocnění covid-19. Hasiči museli postavit nový stav, zároveň provedli kontrolu dalších stanů odběrných míst.
  • Z tavicí vany v Duchcově se valilo žhavé sklo, hasiči měli poplach

    13. 4. 2020 19:17:00iDNES.cz
    V Duchcově na Teplicku dnes zasahovalo 40 hasičů u prasklé vany na tavení skla ve sklárně Vitrablok v Bílinské ulici. Zhruba 250 tun skla vyteklo do sběrné jímky. Hasiči taveninu ochlazují, aby se nerozšířila dál a nic nezapálila. Nehodu mají pod kontrolou, zasahovat tam budou minimálně do úterý. Kvůli události byl vyhlášen třetí stupeň poplachu.
  • Ve sklárně na Teplicku praskla vana na tavení skla. Zásah hasičů potrvá nejméně do úterý

    13. 4. 2020 19:03:00Lidovky.cz
    V Duchcově na Teplicku v pondělí zasahovalo 40 hasičů u prasklé vany na tavení skla ve sklárně Vitrablok v Bílinské ulici. Zhruba 250 tun skla vyteklo do sběrné jímky. Hasiči taveninu ochlazují, aby se nerozšířila dál a nic nezapálila. Nehodu mají pod kontrolou, zasahovat tam budou minimálně do úterý. Na místě je jedna jednotka, řekl večer operační důstojník krajských hasičů.
  • U Černobylu zuří lesní požáry, toxické výpary mohou zasáhnout část Evropy

    13. 4. 2020 16:22:00TN.CZ
    Už více než týden ukrajinští hasiči bojují s rozsáhlými lesními požáry v okolí Černobylu, kde v 80. letech došlo k výbuchu reaktoru jaderné elektrárny. V blízkosti místa havárie stoupla radiace a jedovatý kouř se už dostal i za hranice Ukrajiny. Podle odborníků by mohly toxické výpary zasáhnout poměrně velkou část Evropy. Lesní požár v obci Vladimirovka v uzavřené zóně v okolí černobylské jaderné elektrárny na Ukrajině vypukl už v sobotu 4. dubna - až doposud se však hasičům nepodařilo šíření
  • GALERIE: V okolí Černobylu na Ukrajině zuří lesní požáry

    13. 4. 2020 16:19:00TN.CZ
    GALERIE: V okolí Černobylu na Ukrajině zuří lesní požáry GALERIE: V okolí Černobylu na Ukrajině zuří lesní požáry
  • V Otíně na Klatovsku lehla popelem drůbežárna. V hale uhořelo 16 tisíc kuřat

    11. 4. 2020 14:50:00Lidovky.cz
    Velký požár zachvátil v sobotu dopoledne jednu halu drůbežárny v Otíně na Klatovsku. Na místě zasahovaly desítky hasičů s 19 kusy techniky. V hale uhořelo asi 16 000 malých kuřat, řekl v sobotu řídící důstojník krajských hasičů Štefan Livinka. Požár je už lokalizovaný a nešíří se, hasiči jsou stále na místě.
  • Muž šel fotit netopýry do podzemního labyrintu, hledali ho hasiči

    10. 4. 2020 15:04:00TN.CZ
    V noci na pátek se na tísňovou obrátila žena, která pohřešovala svého partnera. Ten ve čtvrtek odpoledne vyrazil do labyrintu chodeb josefovského podzemí fotit netopýry, už se ale neohlásil. Do bludiště proto vyrazili hasiči s průvodci, kteří našli muže, jak spí v jedné z chodeb ve spacáku. Tísňová linka se rozezněla v pátek před třetí hodinou ranní, žena uvedla, že její partner vyrazil do podzemí josefovské pevnosti fotit netopýry, od té doby se ale nevrátil a nedal o sobě vědět. Existovalo
  • Zákazy porušují v Praze i Brně, hasiči i politici. Domlouvat musí policie

    10. 4. 2020 14:11:00TN.CZ
    Chcete dodržet všechna vládní nařízení, ale už pomalu ztrácíte přehled, co už bylo uvolněno a která se naopak zpřísnila? Nejste sami, chybují obyvatelé Prahy i Brna, hasiši a dokonce i čelní politici. Přinášíme přehledné shrnutí, co vše musíte dodržovat. „Tyto čtyři dny rozhodnou,“ uvedl ve svém čtvrtečním mimořádném projevu premiér Andrej Babiš. Volno, sváteční nálada a mimořádně pěkné počasí může táhnout ven a svádět k porušování platných nařízení. Pochybit ale můžete i neúmyslně, špatným

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska