• Permafrost, obnovitelné zdroje a vysychání jezer. Nominace World Press Photo 2020 v kategorii Životní prostředí

    21. 4. 2020 16:18:50ČT 24
    Požáry v Kalifornii, tání permafrostu nebo umírající jezero Victoria. Také na tato témata se zaměřili autoři v letošním ročníku prestižní fotografické soutěže World Press Photo. Vítěze vyhlásila porota v půlce dubna a jejich snímky si můžete prohlédnout zde. Níže pak nabízíme fotky, které byly nominovány v kategorii „Životní prostředí“. Rozděleny jsou do dvou sekcí: samostatná fotografie a soubor.
  • Pražský okruh byl dvě hodiny zablokovaný. Z nákladního auta se vysypaly betonové skruže

    21. 4. 2020 12:43:00Lidovky.cz
    Na 21. kilometru Pražského okruhu se dopoledne z návěsu nákladního auta vysypal náklad betonových skruží. Najelo do nich několik aut a motocyklista, informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Směr na Brno zhruba dvě hodiny zcela stál, po poledni byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh. Jedním jízdním pruhem se v tuto chvíli jezdí i v opačném směru.
  • Rasismus, migrace a útlak. Nominace World Press Photo 2020 v kategorii Hlavní problémy dneška

    20. 4. 2020 14:44:13ČT 24
    Rasismus, požáry v Austrálii, rozmach Talibanu, obchod se zbraněmi a útěk přes hranice Venezuely, také na tato témata se zaměřila porota letošního ročníku World Press Photo. Vítěze vyhlásila v půlce dubna a prohlédnout si je můžete zde. Níže pak nabízíme samostatné fotografie a soubory snímků, které byly nominovány v kategorii „Problémy dnešní doby“.
  • Řidič spadl s terénní čtyřkolkou do Vltavy, oživit se ho nepodařilo

    20. 4. 2020 00:06:00TN.CZ
    Muž na terénní čtyřkolce sjel v neděli večer ve Vraném nad Vltavou na Praze-západ do řeky. Přivolaní hasiči ho vytáhli v bezvědomí, přivést k životu se ho nepodařilo. Nešťastná událost se stala kolem 21. hodiny v místní části Skochovice. Muž jel po úzké silnici vedoucí kolem Vltavy a nezvládl řízení. Podle stop zřejmě narazil do stromu a spadl z malého srázu i se strojem do řeky. Přivolaní hasiči vytáhli bezvládného řidiče z vody a snažili se ho oživit, v čemž pokračovali záchranáři. Marně,
  • Devět jednotek hasičů bojuje s požárem skládky v Ústí nad Labem

    19. 4. 2020 16:33:00iDNES.cz
    V Ústí nad Labem hoří skládka komunálního odpadu. Po poledni k ohni vyjelo devět jednotek hasičů, lokalizovali ho po téměř třech hodinách. Hasiči informovali starosty okolních obcí a Českou inspekci životního prostředí.
  • GALERIE: Požár skládky v Ústí

    19. 4. 2020 16:16:00TN.CZ
    GALERIE: Požár skládky v Ústí  
  • Provoz na D1 u obce Loket byl po 8 hodinách obnoven. Ráno se tam převrátila cisterna s kyselinou

    18. 4. 2020 18:57:00Lidovky.cz
    Provoz na dálnici D1 na Benešovsku byl po ranní nehodě cisterny s kyselinou fosforečnou kolem 17:00 plně obnoven. Provoz byl na 66. km přerušen zhruba osm hodin. Cisterna se před 09:00 převrátila na bok a kyselina z ní začala vytékat. Odpoledne dorazila náhradní cisterna, do které nyní hasiči přečerpávají látku z havarované cisterny. Až se podaří obsah přečerpat, bude se havarovaný vůz převracet zpět na kola.
  • Plameny zničily byt v činžáku, šest lidí skončilo v nemocnici

    18. 4. 2020 00:24:00TN.CZ
    Plameny zničily v pátek večer byt v činžovním domě v Praze na Žižkově. Hasiči a policisté zachránili šest nájemníků, dalších 15 museli evakuovat. Šest lidí skončilo v nemocnici. Hořet začalo v půl jedenácté ve čtvrtém patře obytného domu v Táboritské ulici. Jedna místnost se ocitla v plamenech, domem se šířil hustý dým. S požárem bojovaly tři jednotky hasičů, zasahovaly vnitřkem budovy i z automobilového žebříku. Jednoho z nájemníků zachránili před příjezdem hasičů policisté, pět potom hasiči.
  • Dezinfekce sídlišť zabrala! Šíření viru se v Uherském Brodě zpomalilo

    17. 4. 2020 18:51:00TN.CZ
    Šíření nemoci Covid-19 v Uherském Brodě se podařilo zpomalit. Přispěla k tomu i dezinfekce několika bytových domů, kterou tamní radnice nechala provést před dvěma týdny. Na začátku dubna ji doporučila krajská hygiena. Hasiči se ve speciálních oblecích pustili do rozsáhlé dezinfekce ve středu 1. dubna. Nejvíc nakažených ve Zlínském kraji bylo totiž v Uherském Brodě, konkrétně v bytových domech na sídlištích Pod Vinohrady a Střed. Hasiči tehdy důkladně vydezinfikovali společné prostory,
  • Hospodářství je na mimotělním krevním oběhu, říká ekonomka Matesová

    17. 4. 2020 08:47:35ČT 24
    Ekonomika hoří, musíme začít hasit, říkají mnozí. Podle ekonomky a bývalé zástupkyně ČR ve Světové bance Jany Matesové spíše ale zamrzla a je na „mimotělním krevním oběhu“. Teď nutně potřebuje likviditu. „A to je ta krev v mimotělním oběhu, kterou tam dodáváme,“ upřesňuje. Na většinu trhů totiž dopadla karanténní opatření kvůli koronaviru. Pociťuje to například valná část prodejců aut, která měla od poloviny března zavřeno, počet registrací nových osobních aut v EU v březnu meziročně klesl o 55,1 procenta. V Česku se celkově zavedená omezení mohou dotýkat až třetiny českých firem a stejného podílu podnikatelů, ukázala analýza společnosti CRIF. 

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska