• Policisté hledali pětiletého chlapce, ten mezitím koukal v autě na pohádky

    23. 4. 2020 17:35:00iDNES.cz
    Šťastný konec mělo středeční pátrání po pětiletém chlapci v Jablonci nad Nisou. Zatímco ho hledali vyděšení rodiče, policisté, hasiči i psovod se psem, chlapec seděl schovaný v autě a na mobilu sledoval pohádky. Vypátrat se ho podařilo díky lokalizování telefonu.
  • Požár zničil část přírodní rezervace v Belgii. V Nizozemsku kvůli plamenům evakuovali město

    23. 4. 2020 13:09:19ČT 24
    Část Belgie a Nizozemska zasáhly rozsáhlé lesní požáry. Na severu Belgie už plameny zničily velkou část přírodní rezervace, oheň sežehl 167 hektarů rašelinišť u obce Oud-Turnhout. V Nizozemsku bylo kvůli požáru lesního porostu evakuováno zhruba čtyři tisíce obyvatel malého města Herkenbosch na jihu země, nedaleko hranic s Německem. Od neděle hoří i v Biebrzańském národním parku v Polsku.
  • Hasiči v době koronavirové krize

    23. 4. 2020 13:09:00HZSČR
    23. 4. 2020 (MF) - Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR, generálporučík Ing. Drahoslav Ryba, který je aktuálně také členem stálé pracovní skupiny Ústředního krizového štábu, a ředitel odboru IZS a výkonu služby MV-generálního ředitelství HZS ČR, plukovník Dr. Ing. Zdeněk Hanuška, který v době koronavirové krize zastává funkci náčelníka štábu generálního ředitele HZS ČR, byli hosty pořadu Webinář, který připravuje Sdružení místních samospráv ČR, na téma „Hasiči v době koronavirové krize“, Otázky tentokrát pokládal starosta obce Křižánky a místopředseda Sdružení místních samospráv ČR, Jan Sedláček.
  • V největším polském národním parku zuří rozsáhlý požár, zřejmě za něj může nelegální vypalování

    22. 4. 2020 18:58:06ČT 24
    Polští hasiči pokračují v hašení porostu v mokřadech v Biebrzańském národním parku, největším chráněném území v Polsku. Oheň podle televize TVN zachvátil již okolo šest tisíc hektarů a dým z požáru je vidět z vesmíru, jak svědčí snímky ze satelitů. Požár na severovýchodě Polska vypukl již v neděli a nejspíše jej způsobilo nelegální vypalování staré trávy místními rolníky, přestože za to hrozí vysoké pokuty i vězení.
  • V Liberci havarovalo malé letadlo a shořelo, posádka vyvázla bez zranění. Pomohli svědci nehody

    22. 4. 2020 18:13:00Lidovky.cz
    U letiště v Liberci havarovalo vpodvečer malé letadlo, po nárazu do země začalo hořet. Posádku se podařilo dostat z letadla před příjezdem hasičů. Vyvázli bez zranění, řekl mluvčí zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.
  • Nudil se, tak burcoval záchranáře a sledoval cvrkot. Policisté ho našli

    22. 4. 2020 17:22:00TN.CZ
    Severočeským policistům se podařilo vypátrat mladíka, který se podle nich v uplynulých dnech bavil tím, že do ulice, kde bydlel, opakovaně prostřednictvím tísňové linky volal hasiče, policisty i záchranáře a pak sledoval nastálé hemžení. "V průběhu 14 dnů několikrát volal na tísňovou linku, že z okna paneláku v ulici Neštěmická v Ústí nad Labem vychází dým. Policistům při výslechu uvedl, že se nudil. Tudíž z nudy, vždy ve večerních hodinách, zalarmoval všechny složky IZS a pak sledoval, jak na
  • Letadlo na Liberecku začalo po pádu hořet. Byla v něm i malá holčička

    22. 4. 2020 16:55:00TN.CZ
    Na libereckém letišti ve středu krátce před pátou hodinou odpoledne skončil let malého letadla tragickým přistáním. Stroj se zřítil k zemi, kde poté začal hořet. Na místě zasahovali hasiči Libereckého kraje. V letadle spolu s pilotem seděla i desetiletá dívenka. "Jednalo se o pád menšího letadla. Na místě zasahuje 6 hasičských jednotek druhého stupně. Dvě osoby jsou v péči záchranářů," informovala krátce po události mluvčí libereckých hasičů Lucie Hložková. Příčinou pádu letadla bylo dle
  • Čeští vědci vytvořili unikátní projekt. Mapu, která pomůže předvídat požáry

    22. 4. 2020 15:27:00Lidovky.cz
    Spolu s klimatickou změnou budou narůstat počty dní, které jsou příznivé pro vznik požárů. Výrazně přibývá i vůbec nejrizikovějších dní, kterých bylo až dosud v Česku velmi málo. Vědci proto dali dohromady projekt, který mapuje rizika vzniku ohně.
  • Hasiči likvidují požár ve Zdechovicích, druhým dnem hoří skládka

    22. 4. 2020 13:29:00TÝDEN.cz
    Ve Zdechovicích na Pardubicku druhým dnem pokračuje likvidace požáru skládky odpadů. Hasiči dohašují ohniska. Škoda zatím není vyčíslena, příčinu hasiči vyšetřují, uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. V poslední době skládka hoří potřetí.
  • Kvůli suchu hrozí rozsáhlé požáry. Tady je situace nejhorší! MAPA

    21. 4. 2020 16:32:00TN.CZ
    Nepříznivý vývoj počasí během zimy, málo srážek, nadprůměrné teploty - tyto faktory vedly k tomu, že většinu území České republiky trápí obrovské sucho. Důsledkem je nárůst nebezpečí lesních požárů - podle webu FireRisk čelí většina Česka druhému nejvyššímu stupni požárního rizika. Stav vlhkosti půdy se tento týden zhoršuje a to ve všech jejích vrstvách. Na konci týdne odborníci očekávají výrazné až extrémní sucho až na 80 % území České republiky. Sucho je jedním z hlavních faktorů nárůstu

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska