• 

Adrenalin je hnal vstříc plamenům. Hejtman i hasiči ocenili muže, kteří zachránili cestující z hořícího vlaku v Olomouci

    Adrenalin je hnal vstříc plamenům. Hejtman i hasiči ocenili muže, kteří zachránili cestující z hořícího vlaku v Olomouci

    28. 11. 2023 15:26:58ČT 24
    Adrenalin, zmatek i panika provázely osudové okamžiky dvojice mužů, kteří se letos v polovině října zasloužili o záchranu cestujících z hořícího vlaku v Olomouci. Lidem, kteří se vzápětí po nárazu vlaku do kamionu ocitli v uzavřeném hořícím voze, se snažili oba pomoci – jeden zevnitř, druhý zvenčí. Vlakvedoucího Romana Juřenu a Lukáše Dudíka za jejich obětavou pomoc ocenil hejtman Josef Suchánek (STAN) a krajský ředitel hasičů Karel Kolářík. Okolnosti nehody se stále vyšetřují.
  • Popadané stromy Kraslicko zcela odřízly od světa, nefungovala ani elektřina

    Popadané stromy Kraslicko zcela odřízly od světa, nefungovala ani elektřina

    28. 11. 2023 15:05:00Deník.cz
    Lidé na Kraslicku se ráno 28. listopadu probudili do tmy. Nefungovala elektřina, signály mobilních operátorů ani data. Provoz na silnicích byl minimální. Řidiči se totiž nedostali ven z Kraslic ani do Kraslic. Mnozí museli čekat v koloně na příjezd hasičů a silničářů, kteří odstraňovali popadané stromy. A také se tak trochu modlit, aby na ně v koloně nespadl další strom. Situace se začala lepšit až odpoledne.
  • 

Muž obviněný ze založení požáru Českého Švýcarska zůstane ve vazbě. Soud se obává, že uteče nebo zapálí něco dalšího

    Muž obviněný ze založení požáru Českého Švýcarska zůstane ve vazbě. Soud se obává, že uteče nebo zapálí něco dalšího

    28. 11. 2023 10:49:30ČT 24
    Ve vazbě zůstává muž obviněný z toho, že loni v létě způsobil rozsáhlý lesní požár v Národním parku České Švýcarsko. Soud mu vazbu prodloužil, ačkoli rozhodnutí zatím není pravomocné. Obhájce obviněného uvedl, že jeho klient trvá na své nevině. Policie jej ale viní i z dalších žhářských činů na Děčínsku.
  • Jsem nevinný, otočil muž viněný z požáru v Českém Švýcarsku. Zůstává ve vazbě

    Jsem nevinný, otočil muž viněný z požáru v Českém Švýcarsku. Zůstává ve vazbě

    28. 11. 2023 10:47:00Lidovky.cz
    Ústecký krajský soud prodloužil vazbu muži, který je obviněný ze založení obřího požáru v Českém Švýcarsku loni v červenci a několika dalších menších požárů z letošního dubna. Obhájce bývalého dobrovolného strážce národního parku Vít Pavko dnes novinářům řekl, že jeho klient trvá na tom, že park nezapálil.
  • Obviněný ze založení požáru v Českém Švýcarsku zůstává ve vazbě. Vinu dál popírá

    Obviněný ze založení požáru v Českém Švýcarsku zůstává ve vazbě. Vinu dál popírá

    28. 11. 2023 10:32:00Deník.cz
    K ústeckému krajskému soudu v úterý 28. listopadu přivedli muže podezřelého ze zapálení národního parku České Švýcarsko. Na proces bude dál čekat ve vazbě, rozhodl soudce.
  • Sníh zpožďuje dopravu, na Karlovarsku přerušil dodávky proudu i mobilní signál

    Sníh zpožďuje dopravu, na Karlovarsku přerušil dodávky proudu i mobilní signál

    28. 11. 2023 10:15:00Lidovky.cz
    Sněžení od úterního rána komplikuje dopravu. V Libereckém a Karlovarském kraji kvůli spadlým stromům stály tratě, ve Středočeském kraji nevyjelo několik autobusových spojů. Hasiči v Královéhradeckém kraji a ve středních Čechách zasahovali u desítek nehod. V Karlovarském kraji je 24 tisíc domácností bez proudu. Meteorologové přitom čekají až deset centimetrů nového sněhu.
  • 

Těžký sníh komplikuje dopravu, obce na západě Čech jsou bez elektřiny

    Těžký sníh komplikuje dopravu, obce na západě Čech jsou bez elektřiny

    28. 11. 2023 08:59:17ČT 24
    Nasněžilo. Český hydrometeorologický ústav předem upozornil, že v noci i v úterý přes den může napadnout přes sedm centimetrů sněhu. Sníh poškodil elektrické vedení a na západě Čech zůstalo bez proudu přes dvacet tisíc odběratelů. Zkomplikoval také dopravu hlavně v horských úsecích silnic včetně některých úseků komunikací první třídy. Pro kamiony je neprůjezdná například silnice I/56 mezi Bílou a Ostravicí v Moravskoslezských Beskydech, na silnici I/13 v Kamenickém Šenově na severu Čech zase uvázly kamiony ve stoupání. Hasiči vyjížděli k popadaným stromům, které přehradily některé, hlavně horské, silnice nižších tříd a železniční tratě.
  • Těžká noc v Krušných horách. Pod náporem těžkého, mokrého sněhu padaly stromy

    Těžká noc v Krušných horách. Pod náporem těžkého, mokrého sněhu padaly stromy

    28. 11. 2023 08:54:00Deník.cz
    Sněžení v Krušných horách se v noci z pondělí na úterý postaralo hasičům o krušnou noc. Zasahovali u 121 událostí typu technické pomoci, z čehož 119 případů se týkalo právě odstranění stromů spadlých na komunikace nebo v Kraslicích na zaparkovaná auta. A klid není ani v úterý ráno, hasiči vyjíždějí k dalším nahlášeným událostem, v některých oblastech jsou lidé bez elektrického proudu.
  • Dopravu v Česku komplikuje sněžení. Na Liberecku uvízly sypače, stojí i vlaky

    Dopravu v Česku komplikuje sněžení. Na Liberecku uvízly sypače, stojí i vlaky

    28. 11. 2023 08:16:00Deník.cz
    Dopravu na některých místech Česka komplikuje noční sněžení. Hasiči v několika krajích vyjížděli ke stromům, které popadaly na silnice pod tíhou sněhu. Z Libereckého kraje jsou hlášeny uvízlé sypače, v kraji byl přerušen provoz na několika železničních tratích.
  • Záchranáři na Kasbergu vyprostili trosky havarovaného letadla z ČR

    Záchranáři na Kasbergu vyprostili trosky havarovaného letadla z ČR

    27. 11. 2023 20:05:54Novinky.cz
    Hasiči, členové horské služby a kriminalisté v pondělí na hoře Kasberg v Horních Rakousích vyprostili trosky malého letadla, které se tam v sobotu zřítilo během letu z Česka. Při havárii zemřeli dva muži a dvě ženy, podle hornorakouské policie nejspíše Češi.
« 1 2 .. 85 86 87 88 89 90 91 92 93 .. 1509 1510 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska