• Budoucí hasiči mají slabou fyzičku, varuje škola. Pomoci mohou i chytré hodinky

    Budoucí hasiči mají slabou fyzičku, varuje škola. Pomoci mohou i chytré hodinky

    7. 1. 2024 08:45:00Deník.cz
    Fyzická kondice studentů je mizerná. V Semilech jdou na její vylepšení přes technologie. Tamní středoškoláci dostali chytré hodinky a rozpis tréninků. „S kamarády se dost hecujeme, kdo bude lepší. Navíc jsme ty hodinky jsou super,“ popsal jeden z oslovených budoucích hasičů. 
  • Svaz měst a resort vnitra žádají doplnit do reformy dřívější penzi pro dlouholeté strážníky

    7. 1. 2024 08:10:02ČT 24
    Svaz měst a obcí (SMO) navrhuje doplnit do chystaného zákona s reformními změnami penzí dřívější důchod pro strážníky, kteří u městské či obecní policie odsloužili nejméně 20 let. Podle počtu odpracovaných měsíců by měli podle svazu chodit do penze až o pět let dřív bez krácení pobírané částky. Stejný požadavek má i ministerstvo vnitra. SMO a resort vnitra to uvedly ve svých připomínkách k reformní důchodové novele. Ucelený návrh dřívějších penzí pro náročné profese, který chystá resort práce, by měla vláda projednat v prvním čtvrtletí. Zatím mohou až o pět let dřív chodit do důchodu záchranáři a podnikoví hasiči.
  • Policisté, hasiči i dozorci přijdou o benefity. Chybí i peníze na provoz sborů

    6. 1. 2024 20:38:56ČT 24
    Platy policistů, hasičů a vězeňských dozorců sice neklesají, nyní ale příslušníci těchto sborů přijdou o některé benefity nebo investice. Zároveň nemají dostatek peněz na celoroční provoz. Ministři vnitra Vít Rakušan (STAN) i spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) říkají, že chybějící finance seženou. Za zásadní považují, že po vyjednávání o státním rozpočtu nemuseli plošně snižovat mzdy o dvě procenta.
  • Čeští hasiči pomáhají s povodněmi ve Francii. Vodu odčerpávají ve skupinách

    Čeští hasiči pomáhají s povodněmi ve Francii. Vodu odčerpávají ve skupinách

    6. 1. 2024 13:46:00iDNES.cz
    Hasiči z Moravskoslezského kraje a Záchranného útvaru pomáhají ve Francii se zvládáním povodní. V pátek odpoledne se jim podařilo sestavit a zprovoznit obě čerpadla a odčerpávají vodu v oblasti Nord-Pas-de-Calais.
  • Český tým ve Francii zprovoznil obě čerpadla, dnes prozkoumá oblast

    6. 1. 2024 11:49:00HZSČR
    6. 1. 2023 (JF) - Druhým dnem hasiči z HZS Moravskoslezského kraje a Záchranného útvaru HZS ČR pomáhají ve Francii. Obě čerpadla jsou zapojena již od pátečního odpoledne a čerpají vodu v oblasti Nord-Pas-de-Calais poblíž Ardres. Zde jsou také čeští hasiči ubytovaní. Při práci jsou rozděleni na dvě samostatné skupiny, každá má na starosti jedno ze dvou českých čerpadel.
  • Protipovodňovou vanu v Ústí opět zalila voda. ŘSD ji přitom čerstvě opravilo

    Protipovodňovou vanu v Ústí opět zalila voda. ŘSD ji přitom čerstvě opravilo

    6. 1. 2024 10:41:22Lidovky.cz
    Do protipovodňové vany v Ústí nad Labem začala v sobotu ráno opět pronikat voda. Na místo museli vyjet hasiči a odčerpat ji z ovládací šachty. Silnice byla neprůjezdná necelé dvě hodiny.
  • Muž byl první u požáru ve Větřní. Neváhal a sám se vrhnul do plamenů

    Muž byl první u požáru ve Větřní. Neváhal a sám se vrhnul do plamenů

    6. 1. 2024 10:03:00Deník.cz
    Když začalo v domě s pečovatelskou službou ve Větřní na Českokrumlovsku dva dny před koncem roku hořet, Petr Hečko náhodou zrovna přijel domů z práce. Když vystoupil z auta, všiml si, že se za jedním z oken ve druhém patře objevily plameny. Okamžitě vytočil linku 150 a rozběhl se dovnitř.
  • Při požáru nemocnice v Dolním Sasku zemřelo pět lidí, další jsou zranění

    Při požáru nemocnice v Dolním Sasku zemřelo pět lidí, další jsou zranění

    5. 1. 2024 21:49:00iDNES.cz
    Pět lidí zemřelo a několik dalších utrpělo zranění při požáru, který ve čtvrtek večer vypukl v nemocnici ve městě Uelzen v německé spolkové zemi Dolní Sasko. Počet obětí v pátek večer aktualizoval policejní mluvčí poté, co zemřel další pacient. Všichni zemřelí jsou pacienti, z nichž poslední zahynul v pátek odpoledne po převozu do jiné nemocnice, uvedla agentura DPA.
  • Voda z Labe zase útočí na Křešice na Litoměřicku. Obec chrání protipovodňové stěny

    Voda z Labe zase útočí na Křešice na Litoměřicku. Obec chrání protipovodňové stěny

    5. 1. 2024 21:07:38Novinky.cz
    Při každém navýšení hladiny Labe jsou obyvatelé Křešic na Litoměřicku ve střehu. Děsí je vzpomínky na ničivé povodně z minulých let, kdy voda zaplavila velkou část obce a zničila, co se dalo. Zdejší dobrovolní hasiči chrání jejich obydlí stavbou protipovodňových stěn vždy, když je to potřeba. Stejně jako nyní, kdy Labe zase stoupá.
  • Z oken bytu v Kladně šlehaly plameny, dvě děti odvezli do nemocnice

    Z oken bytu v Kladně šlehaly plameny, dvě děti odvezli do nemocnice

    5. 1. 2024 20:03:35Novinky.cz
    Požár v bytovém domě v pátek dopoledne likvidovali hasiči v Kladně. Plameny zcela pohltily byt v horním patře budovy. Záchranka přepravila do nemocnice k ošetření jednoho dospělého a dvě děti kvůli nadýchání zplodin hoření. Bezmála třicet lidí hasiči z domu evakuovali.
« 1 2 .. 45 46 47 48 49 50 51 52 53 .. 1495 1496 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska