• Hasiči vyjížděli k popadaným stromům, řešili i vánoční smrček uvízlý ve větvích stromu u paneláku

    Hasiči vyjížděli k popadaným stromům, řešili i vánoční smrček uvízlý ve větvích stromu u paneláku

    7. 1. 2024 20:33:44Novinky.cz
    K více než třiceti událostem vyjížděli v průběhu neděle hasiči ve Zlínském kraji. Zasahovali hlavně u odstraňování popadaných stromů a větví v souvislosti se silným větrem, který se prohnal východem Moravy.
  • Kamion sjel z vozovky a visel z mostu, zachráněný řidič poděkoval nebesům

    Kamion sjel z vozovky a visel z mostu, zachráněný řidič poděkoval nebesům

    7. 1. 2024 17:15:35Novinky.cz
    O bezmála vánočním zázraku jistě mluví americký řidič kamionu, který 23. prosince na Floridě nezvládl řízení své soupravy a zůstal uvězněný v kabině visící dolů z mostu. S pomocí vysokozdvižné plošiny jej vyprostili hasiči. Agentura AP nyní přinesla záběry z incidentu.
  • VIDEA TÝDNE: Požár letadla v Tokiu, vražda na nádraží a velká voda

    VIDEA TÝDNE: Požár letadla v Tokiu, vražda na nádraží a velká voda

    7. 1. 2024 16:31:00iDNES.cz
    Celý svět s napětím sledoval požár letadla na tokijském letišti Haneda. Díky bleskové evakuaci se všem cestujícím podařilo z ohnivého pekla uniknout. Velká voda potrápila Ústí nad Labem, kde řešili problémy se zatopenou protipovodňovou vanou. Policie zadržela muže podezřelého z vraždy mladíka na nádraží v Hradci Králové. Na Slovensku vlétl řidič s autem z dálnice na benzinku a boeingu upadly dveře za letu.
  • Náraz do železničního mostu roztrhal náklaďák v Hradci Králové

    Náraz do železničního mostu roztrhal náklaďák v Hradci Králové

    7. 1. 2024 15:45:57Novinky.cz
    Zcela zničené skončilo nákladní auto s návěsem po nehodě v Hradci Králové, kde vrazilo do železničního mostu vedoucího přes silnici. Řidiče museli hasiči ze zdemolované kabiny vyprostit. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.
  • Požár elektrického autíčka vyhnal lidi z ubytovny v Praze, jeden zraněný

    Požár elektrického autíčka vyhnal lidi z ubytovny v Praze, jeden zraněný

    7. 1. 2024 15:40:12Novinky.cz
    Evakuaci bezmála třiceti lidí, mezi nimiž bylo sedm dětí, si vyžádal požár elektrického autíčka v ubytovně v pražské části Radotín. Jeden člověk se zranil, když se snažil plameny uhasit před příjezdem hasičů.
  • Budoucí hasiči mají slabou fyzičku, varuje škola. Pomoci mohou i chytré hodinky

    Budoucí hasiči mají slabou fyzičku, varuje škola. Pomoci mohou i chytré hodinky

    7. 1. 2024 08:45:00Deník.cz
    Fyzická kondice studentů je mizerná. V Semilech jdou na její vylepšení přes technologie. Tamní středoškoláci dostali chytré hodinky a rozpis tréninků. „S kamarády se dost hecujeme, kdo bude lepší. Navíc jsme ty hodinky jsou super,“ popsal jeden z oslovených budoucích hasičů. 
  • Svaz měst a resort vnitra žádají doplnit do reformy dřívější penzi pro dlouholeté strážníky

    7. 1. 2024 08:10:02ČT 24
    Svaz měst a obcí (SMO) navrhuje doplnit do chystaného zákona s reformními změnami penzí dřívější důchod pro strážníky, kteří u městské či obecní policie odsloužili nejméně 20 let. Podle počtu odpracovaných měsíců by měli podle svazu chodit do penze až o pět let dřív bez krácení pobírané částky. Stejný požadavek má i ministerstvo vnitra. SMO a resort vnitra to uvedly ve svých připomínkách k reformní důchodové novele. Ucelený návrh dřívějších penzí pro náročné profese, který chystá resort práce, by měla vláda projednat v prvním čtvrtletí. Zatím mohou až o pět let dřív chodit do důchodu záchranáři a podnikoví hasiči.
  • Policisté, hasiči i dozorci přijdou o benefity. Chybí i peníze na provoz sborů

    6. 1. 2024 20:38:56ČT 24
    Platy policistů, hasičů a vězeňských dozorců sice neklesají, nyní ale příslušníci těchto sborů přijdou o některé benefity nebo investice. Zároveň nemají dostatek peněz na celoroční provoz. Ministři vnitra Vít Rakušan (STAN) i spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) říkají, že chybějící finance seženou. Za zásadní považují, že po vyjednávání o státním rozpočtu nemuseli plošně snižovat mzdy o dvě procenta.
  • Čeští hasiči pomáhají s povodněmi ve Francii. Vodu odčerpávají ve skupinách

    Čeští hasiči pomáhají s povodněmi ve Francii. Vodu odčerpávají ve skupinách

    6. 1. 2024 13:46:00iDNES.cz
    Hasiči z Moravskoslezského kraje a Záchranného útvaru pomáhají ve Francii se zvládáním povodní. V pátek odpoledne se jim podařilo sestavit a zprovoznit obě čerpadla a odčerpávají vodu v oblasti Nord-Pas-de-Calais.
  • Český tým ve Francii zprovoznil obě čerpadla, dnes prozkoumá oblast

    6. 1. 2024 11:49:00HZSČR
    6. 1. 2023 (JF) - Druhým dnem hasiči z HZS Moravskoslezského kraje a Záchranného útvaru HZS ČR pomáhají ve Francii. Obě čerpadla jsou zapojena již od pátečního odpoledne a čerpají vodu v oblasti Nord-Pas-de-Calais poblíž Ardres. Zde jsou také čeští hasiči ubytovaní. Při práci jsou rozděleni na dvě samostatné skupiny, každá má na starosti jedno ze dvou českých čerpadel.
« 1 2 .. 44 45 46 47 48 49 50 51 52 .. 1495 1496 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska