• K požáru stačí jediná jiskra. Expert: Nenechávejte mobil v nabíječce bez dozoru

    K požáru stačí jediná jiskra. Expert: Nenechávejte mobil v nabíječce bez dozoru

    8. 8. 2022 19:00:00Deník.cz
    K rozsáhlému požáru rodinného domu se škodou tři miliony korun došlo minulý týden ve Vysokém Mýtě. Vyšetřovatelé nyní zjišťují přesnou příčinu, pravděpodobně jej ale způsobila vadná nabíječka na mobilní telefon. Podle revizního technika hrozí podobná situace řadě domácností, stejně jako problém s následným pojistným plněním. Předejít katastrofě je přitom prosté. Problém totiž většinou bývá přímo v zásuvce. 
  • Všechno bylo nevídané, líčí požár parku fotograf hasičů z první linie

    Všechno bylo nevídané, líčí požár parku fotograf hasičů z první linie

    8. 8. 2022 17:30:00iDNES.cz
    Profesionální fotograf královéhradeckých hasičů Michal Fanta byl v dokumentaristické skupině, která skoro týden fotila a natáčela požár v Hřensku v bezprostřední blízkosti zasahujících hasičů. Málokdo se dostal blíž. „Nestačím se divit, čeho je příroda schopná,“ říká.
  • Hasiči vrátili správě parku první území, může do lesů u Janova

    Hasiči vrátili správě parku první území, může do lesů u Janova

    8. 8. 2022 15:53:00Deník.cz
    Po více než dvou týdnech si mohli pracovníci správy národního parku v pondělí 8. srpna převzít první území. U Janova hasiči již několik dní nepozorovali žádné ohnisko, přesto zde pořád budou požární hlídky. Správa parku uzavřela smlouvu se dvěma dobrovolnými jednotkami, které budou pomáhat s dozorem.
  • U Teplic hořel les

    U Teplic hořel les

    8. 8. 2022 15:45:02Novinky.cz
    Okolo tří hektarů lesa hořelo v blízkosti Krupky na Teplicku. Na místo odpoledne přijelo 13 požárních jednotek a kvůli jejich počtu byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Do hasebních prací se zapojil také vrtulník, který provedl dva shozy vody a vrátil se k požáru v Českém Švýcarsku.
  • Lidé v hořícím oblečení vybíhali ven při požáru thajského nočního klubu

    Lidé v hořícím oblečení vybíhali ven při požáru thajského nočního klubu

    8. 8. 2022 14:35:01Novinky.cz
    Páteční požár nočního klubu v thajském městě Sattahip si vyžádal 14 mrtvých a 40 zraněných. Agentura AP zveřejnila záběry z požáru, na kterých je vidět, jak oblečení některých jedinců vybíhajících z klubu stále hoří.
  • Z Hřenska vyčerpaní hasiči museli znova do lesů, tentokrát k požáru u Krupky

    Z Hřenska vyčerpaní hasiči museli znova do lesů, tentokrát k požáru u Krupky

    8. 8. 2022 14:15:00Deník.cz
    Třináct jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů vyjelo po poledni v pondělí 8. srpna k požáru lesa u pily Vrchoslav u Krupky v okrese Teplice.
  • Sucho a postupné oteplování. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    Sucho a postupné oteplování. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    8. 8. 2022 13:22:00Deník.cz
    Nebezpečí vzniku a šíření požárů se po pátečních srážkách vrátilo na část území Česka, důvodem je sucho a postupné oteplování po krátkodobém ochlazení. Aktuálně platí upozornění před rizikem požárů až do odvolání ve velké části severozápadní poloviny Čech a na jižní a střední Moravě. ČTK to sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 
  • 

Hasiči zlikvidovali požár lesa u Krupky na Teplicku. Meteorologové rozšířili varování

    Hasiči zlikvidovali požár lesa u Krupky na Teplicku. Meteorologové rozšířili varování

    8. 8. 2022 12:30:19ČT 24
    U Krupky na Teplicku na ploše tří hektarů hořel les. Hasiči na Twitteru oznámili, že v půl čtvrté odpoledne požár lokalizovali, posléze se jim ho podařilo zlikvidovat. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí rozšířil varování před nebezpečím vzniku a šíření požárů. Důvodem je sucho a oteplování po krátkodobém ochlazení. Aktuálně upozornění platí až do odvolání ve velké části severozápadní poloviny Čech a na jižní a střední Moravě. V Česku by podle meteorologů mělo být tento týden převážně jasno až polojasno. Případné přeháňky budou jen ojedinělé.
  • 

Blesk zapálil zásobník ropy na Kubě, s likvidací ohně pomáhá Mexiko a Venezuela

    Blesk zapálil zásobník ropy na Kubě, s likvidací ohně pomáhá Mexiko a Venezuela

    8. 8. 2022 12:13:39ČT 24
    Úder blesku v pátek zapálil jednu z osmi skladovacích nádrží na ropu v kubánském přístavním městě Matanzas. Požár se následně rozšířil i na další nádrž. Černý dým se dostal do vzdálenosti přesahující sto kilometrů směrem na západ k Havaně. V neděli kubánské úřady uvedly, že se oheň i s pomocí desítek hasičů z Mexika a Venezuely daří dostávat pod kontrolu a jeden zásobník je z preventivních důvodů ochlazován. Při požáru bylo zraněno více než sto lidí. Kuba se v poslední době potýká s výpadky proudu a nedostatkem paliv. Požár zásobníků v Matanzasu situaci pravděpodobně ještě zhorší, uvedla agentura Reuters.
  • Hrozí další požáry, varovali meteorologové

    Hrozí další požáry, varovali meteorologové

    8. 8. 2022 11:51:02Novinky.cz
    Nebezpečí vzniku a šíření požárů se po pátečních srážkách vrátilo na část území Česka, příčinou je sucho a postupné oteplování po krátkodobém ochlazení. Aktuálně platí upozornění před rizikem požárů až do odvolání ve velké části severozápadní poloviny Čech a na jižní a střední Moravě.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska