• 

Při požáru na letišti na Kolínsku zřejmě zemřel pilot letadla. Vyšetřování pokračuje

    Při požáru na letišti na Kolínsku zřejmě zemřel pilot letadla. Vyšetřování pokračuje

    27. 10. 2022 09:55:51ČT 24
    Při středečním požáru na letišti Osičiny v Doubravčicích na Kolínsku zřejmě zemřel 73letý pilot, jeho totožnost a další podrobnosti má určit pitva. Požár by měl být po ranní kontrole řídicího důstojníka oficiálně zlikvidovaný, vyšetřování okolností pokračuje. Po havárii letadla zde začala hořet i letištní hala. Na místo celou noc dohlíželi hasiči, řekli mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář a policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
  • Dívce na Jičínsku vzplál při vaření olej. Zachránil ji řidič sanitky, který jel zrovna kolem

    Dívce na Jičínsku vzplál při vaření olej. Zachránil ji řidič sanitky, který jel zrovna kolem

    27. 10. 2022 09:43:41Novinky.cz
    O pořádné dávce štěstí může mluvit nezletilá dívka z Hořic na Jičínsku, které při vaření vzplál olej na sporáku. Plameny se šířily po kuchyňské lince a dívenka, která byla doma sama, začala panikařit při marné snaze je uhasit. Záchrana přišla souhrou okolností, když řidič sanitky, který jel kolem rodinného domu do garáže, zahlédl kouř vycházející z okna bytu.
  • Tři metry k životu. Špatně zaparkované auto může zabíjet, osvětu střídají pokuty

    Tři metry k životu. Špatně zaparkované auto může zabíjet, osvětu střídají pokuty

    27. 10. 2022 06:15:00Deník.cz
    /FOTO, VIDEO/ Požár v mnohapatrovém paneláku se pro lidi z vyšších podlaží téměř vždy stane pastí, stačí vzpomenout na tragický požár v panelovém domě v Bohumíně v roce 2020, kde hořelo v nejvyšším podlaží. Výtahy přestanou jezdit a zejména starší lidé nemají šanci před ohněm a dusivým kouřem utéct rychle po schodech dolů. Jedinou šancí jsou pro ně hasiči s žebříkem, pokud se s ním ovšem k domu vůbec dostanou. Nezřídka jim v tom brání špatně zaparkovaná auta.
  • U Kolína hořela hala a letadlo, jeden člověk požár nepřežil

    U Kolína hořela hala a letadlo, jeden člověk požár nepřežil

    26. 10. 2022 17:51:26iDNES.cz
    Na letišti v Doubravčicích u Kolína hořela letadlo a hala. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. K požáru vyjelo 18 jednotek požární ochrany. Informovali o tom středočeští hasiči na Twitteru. Jeden člověk při události zahynul.
  • 

Na letišti u Kolína vzplálo letadlo i hala. Zahynul jeden člověk

    Na letišti u Kolína vzplálo letadlo i hala. Zahynul jeden člověk

    26. 10. 2022 17:07:09ČT 24
    Jeden člověk ve středu zahynul při požáru na letišti Osičiny na Kolínsku. Předběžný odhad škody činí jedenáct milionů korun, z toho sedm na budově a čtyři na leteckém vybavení. Jak požár vznikl, zatím není jasné. Zřejmě šlo o manévr ultralehkého letadla poblíž hangáru a následný pád, příčinu určí odborníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Oheň, který zasáhl letadlo a halu, dostali hasiči pod kontrolu, snížený je i poplachový stupeň, řekli policejní mluvčí Barbora Schneeweissová a mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.
  • Řidič sanitky náhodou zahlédl v okně oheň. Z bytu vyvedl panikařící děvče

    Řidič sanitky náhodou zahlédl v okně oheň. Z bytu vyvedl panikařící děvče

    26. 10. 2022 17:01:00iDNES.cz
    Velké štěstí měla asi dvanáctiletá dívka, které v Hořicích na Jičínsku vzplál olej na plotně. Snažila se nejdřív hasit sama, ale když se oheň šířil po lince, utekla do vedlejšího pokoje. Z bytu v patře ji vyvedl řidič převozové sanity, který zrovna projížděl ulicí a všiml si plamenů.
  • Požár hangáru způsobilo letadlo. Pilot nezvládl přistání a sám zřejmě zahynul

    Požár hangáru způsobilo letadlo. Pilot nezvládl přistání a sám zřejmě zahynul

    26. 10. 2022 16:06:00Deník.cz
    /VIDEO, FOTOGALERIE/ Rozsáhlý požár vypukl ve středu odpoledne na letišti u obce Doubravčice na Kolínsku. Hasiči vyhlásili 3. stupeň požárního poplachu. Ten byl před 18. hodinou snížen na druhý. Jeden člověk zahynul.
  • Hromadná nehoda na obchvatu Olomouce, šest zraněných

    Hromadná nehoda na obchvatu Olomouce, šest zraněných

    26. 10. 2022 15:54:44Novinky.cz
    Na dálničním obchvatu Olomouce došlo ve středu odpoledne k havárii šesti osobních a dvou nákladních aut. Zranilo se šest lidí. Na místě nehody zasahuje záchranná služba, hasiči a policisté.
  • Při požáru letadla a hangáru na Kolínsku zemřel jeden člověk

    Při požáru letadla a hangáru na Kolínsku zemřel jeden člověk

    26. 10. 2022 15:41:41Novinky.cz
    Desítky hasičů vyrazily ve středu odpoledne k likvidaci rozsáhlého požáru letadla a hangáru na letišti Osičiny u obce Doubravčice na Kolínsku. V hangáru bylo nalezeno torzo lidského těla. Hasiči vyhlásili 3. stupeň požárního poplachu ze čtyř možných. Podle svědků z místa události byly slyšet výbuchy.
  • Bývalý policista si má odpykat 28 let za vraždu sousedky a za další trestné činy

    26. 10. 2022 11:35:00TÝDEN.cz
    Soud ve středu uložil bývalému pražskému policistovi výjimečný trest 28 let vězení mimo jiné za vraždu sousedky a následné založení požáru v panelovém domě v Modřanech. Součástí verdiktu, který není pravomocný, je i sexuologické léčení v ústavní formě.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska