• Českou Lípu naplnil smutek po hasiči, který zahynul při požáru v Novém Boru

    Českou Lípu naplnil smutek po hasiči, který zahynul při požáru v Novém Boru

    7. 12. 2022 19:15:00Deník.cz
    O velkém zármutku i šoku vypovídaly tváře lidí, kteří přišli ve středu 7. prosince odpoledne na hřbitov v České Lípě vzdát poctu Janu Dvořákovi (39) ze Skalice u České Lípy. Ten jako dobrovolný hasič před týdnem zahynul při požáru domu v Novém Boru. Symbolicky mu vzdali poctu v celé zemi.
  • Harmonogram obnovy Českého Švýcarska bude do konce roku, slíbil ministr Jurečka

    Harmonogram obnovy Českého Švýcarska bude do konce roku, slíbil ministr Jurečka

    7. 12. 2022 15:15:00Deník.cz
    Nejpozději do konce letošního roku by měli starostové obcí z Národního parku České Švýcarsko a jeho okolí znát harmonogram prací na zpřístupnění stezek uzavřených po letním požáru. Na takovém postupu se starostové domluvili na úterním večerním jednání v Krásné Lípě s ministrem životního prostředí Marianem Jurečkou a novým ředitelem Správy Národního parku České Švýcarsko Petrem Křížem. Jednání se zúčastnil také Petr Hladík, který by měl do čela ministerstva životního prostředí nastoupit od ledna.
  • Nutrie nechtěla pustit kozy do chlívku, museli ji vyhnat hasiči s lopatou

    Nutrie nechtěla pustit kozy do chlívku, museli ji vyhnat hasiči s lopatou

    7. 12. 2022 10:42:00iDNES.cz
    K neobvyklému zásahu vyjížděli hasiči z Radnic na Rokycansku. Museli si poradit s nutrií, která se bez dovolení nastěhovala do chlívku a za žádnou cenu do něj nechtěla pustit kozy, které v něm trvale žijí.
  • Sanitka stojící na červenou v kopci začala hořet, rozjela se a nabourala

    Sanitka stojící na červenou v kopci začala hořet, rozjela se a nabourala

    6. 12. 2022 16:36:02Novinky.cz
    Sanitka stojící na červenou v kopci v Berouně se v úterý odpoledne sama od sebe vznítila. Řidič z auta vyskočil, sanitka se rozjela a  hořící nacouvala do linkového autobusu. Nehoda se obešla bez zranění, požár uhasili hasiči.
  • 

Češi navzdory krizi na charitě nešetří. Poslali na ni rekordních devět miliard korun, nejvíce peněz šlo na pomoc Ukrajině

    Češi navzdory krizi na charitě nešetří. Poslali na ni rekordních devět miliard korun, nejvíce peněz šlo na pomoc Ukrajině

    6. 12. 2022 14:24:34ČT 24
    Rok 2022 bude podle předběžných statistik jedním z nejštědřejších. Česká televize zjistila, že Češi letos na charitu přispěli zatím kolem devíti miliard korun. Vybrané peníze šly nejčastěji na pomoc Ukrajině nebo požárem zasaženému Českému Švýcarsku. Češi ale přispívali i na tradiční projekty, jako jsou Nocleženka nebo Konto Bariéry.
  • Přátelé zemřelého hasiče se chystají na pohřeb. Inža by neriskoval, říkají

    Přátelé zemřelého hasiče se chystají na pohřeb. Inža by neriskoval, říkají

    6. 12. 2022 14:02:00Deník.cz
    Silná, rozvážná osobnost, skvělý chlap. Tak mluví o tragicky zemřelém Janu Dvořákovi ze Skalice u České Lípy jeho kolegové, přátelé a spoluobčané. A chystají se na jeho středeční pohřeb do České Lípy. Devětatřicetiletý Dvořák měl přezdívku „Inža“ a byl 13 let členem skalické jednotky dobrovolných hasičů, s níž při zásahu u požáru roubeného stavení v Novém Boru 30. listopadu zahynul.
  • Pieta za Jana Dvořáka

    6. 12. 2022 13:26:00HZSČR
    6. 12. 2022 - Hasičský záchranný sbor České republiky zítra uctí minutou ticha památku kolegy dobrovolného hasiče, Ing. Jana Dvořáka, který zahynul minulý týden při zásahu u požáru v Novém Boru na Liberecku.
  • Na vojenském letišti u Kursku hoří zásobník paliva. Útok dronem, tvrdí Rusko

    Na vojenském letišti u Kursku hoří zásobník paliva. Útok dronem, tvrdí Rusko

    6. 12. 2022 10:00:00iDNES.cz
    Na vojenském letišti nedaleko ruského Kursku hoří zásobník paliva. Gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt na svém telegramovém profilu napsal, že letiště se stalo terčem ukrajinského dronového útoku. Oběti nejsou hlášeny. Požár podle gubernátora stále trvá. Na místo podle agentury TASS jedou tři speciální hasičské vlaky.
  • Zásobník ropy na letišti u Kursku zachvátily plameny. Útok drony, tvrdí Rusko

    Zásobník ropy na letišti u Kursku zachvátily plameny. Útok drony, tvrdí Rusko

    6. 12. 2022 07:30:00Deník.cz
    Na vojenském letišti nedaleko ruského Kursku hoří zásobník ropy. Gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt na sociální síti napsal, že letiště se stalo terčem útoku ukrajinského dronu. Oběti nejsou hlášeny. Požár podle gubernátora stále trvá. Na místo podle agentury TASS jedou tři speciální hasičské vlaky.
  • Solárních panelů je už moc. Přetěžují elektrické vedení, hasiči mají obavy

    Solárních panelů je už moc. Přetěžují elektrické vedení, hasiči mají obavy

    6. 12. 2022 00:00:00iDNES.cz
    Česko zažívá boom elektráren na střechách rodinných domů. Zájem lidí je hlavně díky státní dotaci enormní. To přináší i problémy. Čekací lhůty na instalaci se značně prodlužují, někde už je elektrické vedení na limitech kapacity. Navíc se hlásí i lidi, kteří elektrárnu nestaví, a zabírají místo jiným. A neodborná instalace panelů na střechu domu přidělává starosti hasičům.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska