• Čeští hasiči dorazili v Turecku na místo určení. Čekají na příjezd techniky

    Čeští hasiči dorazili v Turecku na místo určení. Čekají na příjezd techniky

    7. 2. 2023 09:17:00iDNES.cz
    Český tým hasičů, který pomáhá v Turecku po zemětřesení, dorazil v noci na úterý do města Adiyaman, kde má působit. „Podle informací z Turecka jsme první zahraniční profesionální USAR tým na místě. Čekáme na příjezd techniky a materiálu a zároveň probíhá vyhledávání vhodného místa k zásahu,“ uvedli hasiči na Twitteru.
  • V průjezdu domu na Olomoucku vzplálo auto, oheň vyšlehl až na střechu

    V průjezdu domu na Olomoucku vzplálo auto, oheň vyšlehl až na střechu

    7. 2. 2023 08:42:00iDNES.cz
    Škodu za necelý milion korun a spálenou střechu včetně schodiště do podkroví si vyžádal požár dodávky na Olomoucku, ke kterému vyjížděli v noci na úterý hasiči. Během požáru se nikdo nezranil.
  • Do Turecka na pomoc po zemětřesení přiletěla první skupina českých hasičů

    Do Turecka na pomoc po zemětřesení přiletěla první skupina českých hasičů

    6. 2. 2023 23:20:18Novinky.cz
    Na pomoc po zemětřesení v pondělí z Ostravy do tureckého města Adana přiletěla první polovina speciálního týmu českých hasičů pro vyhledávání v sutinách. Zbytek týmu, v němž jsou převážně hasiči z Prahy, by měl přistát v Turecku zanedlouho. Do záchranných prací se hasiči zřejmě zapojí v úterý ráno. Na svém twitterovém účtu o tom informoval Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje.
  • První skupina hasičů z ČR přistála v Turecku. Do práce se pustí nejspíš už ráno

    První skupina hasičů z ČR přistála v Turecku. Do práce se pustí nejspíš už ráno

    6. 2. 2023 23:18:00Deník.cz
    Na pomoc po zemětřesení přiletěla do tureckého města Adana první polovina speciálního týmu českých hasičů pro vyhledávání v sutinách. Zbytek týmu, v němž jsou převážně hasiči z Prahy, by měl přistát v Turecku zanedlouho. Do záchranných prací se hasiči zřejmě zapojí v úterý ráno. Na svém twitterovém účtu o tom informoval Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje.
  • Otřesy v Turecku a Sýrii mají přes tři tisíce obětí, Erdogan vyhlásil smutek

    Otřesy v Turecku a Sýrii mají přes tři tisíce obětí, Erdogan vyhlásil smutek

    6. 2. 2023 22:57:26iDNES.cz
    Turecko a sousední Sýrii v pondělí nad ránem zasáhlo ničivé zemětřesení o síle 7,8 a o několik hodin později další o síle 7,6. Počet obětí už vystoupal na víc než tři a půl tisíce. Prezident Recep Tayyip Erdogan řekl, že šlo o největší zemětřesení od roku 1939. Večer pak vyhlásil sedmidenní státní smutek. Desítky zemí nabídly svou pomoc. Česko na místo poslalo týmy speciálně vycvičených hasičů.
  • Čeští hasiči vyrazili na pomoc Turecku, do akce se zapojí v úterý ráno

    Čeští hasiči vyrazili na pomoc Turecku, do akce se zapojí v úterý ráno

    6. 2. 2023 22:50:24iDNES.cz
    Přibližně polovina z 68členného týmu, který odletěl v pondělí večer z Prahy a Ostravy do Turecka, které postihlo silné zemětřesení, je už na místě. Druhá skupina by měla přistát po půlnoci. Pomáhat budou hasiči z hasičského sboru z Prahy a z Moravskoslezského kraje. Do akce by se měli zapojit hned ráno, informoval Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje na svém Twitteru.
  • Největší nepřítel záchranářů v Turecku je teď mráz, říká bývalý šéf USAR týmu

    Největší nepřítel záchranářů v Turecku je teď mráz, říká bývalý šéf USAR týmu

    6. 2. 2023 17:13:00iDNES.cz
    Do zemětřesením zasaženého Turecka v pondělí vyrazil speciální USAR tým složený ze 68 českých hasičů. Jak pro iDNES.cz popsal jeho bývalý šéf Jiří Čmakal, při záchraně lidí ze sutin je klíčovým faktorem čas. Ten však přeživším v Turecku zkracuje mráz, který v zasažené oblasti aktuálně panuje. „Pokud člověk není zraněn, může vydržet v řádu dní. Mráz je v tomto případě, bohužel, výrazně limitující faktor,“ vysvětlil Čmakal.
  • Vyhledává osoby v sutinách. Do Turecka pojede pomáhat i pes Harry

    Vyhledává osoby v sutinách. Do Turecka pojede pomáhat i pes Harry

    6. 2. 2023 14:40:00Deník.cz
    Turecko zasáhlo ničivé zemětřesení. Na pomoc vyrazí také 68člený tým českých hasičů. Na místo odletí i osm kynologů, kteří budou na místě určení pomáhat vyhledávat osoby ze zřícených domů, čtyři poletí letadlem z Prahy a čtyři letadlem z Ostravy. Z hlavního města odletí i Pavel Viták z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a jeho pes Harry Fin Chlupaté Štěstí.
  • Tragédie ve Francii. Při požáru domu zemřelo sedm dětí a jejich matka

    Tragédie ve Francii. Při požáru domu zemřelo sedm dětí a jejich matka

    6. 2. 2023 12:25:00Deník.cz
    Sedm dětí ve věku od dvou do 14 let a jejich matka zemřely při požáru, který v noci na pondělí zachvátil jejich dům v Charly-sur-Marne na severu Francie. Otec rodiny byl s vážnými popáleninami z domu v obci se zhruba 2600 obyvateli vyproštěn a převezen do nemocnice, informovali podle agentury AFP hasiči a policie. Oběti zemřely udušením a požár vznikl podle předběžných závěrů od sušičky, napsala AFP.
  • Na pomoc po zemětřesení v Turecku letí 68 hasičů z ČR

    Na pomoc po zemětřesení v Turecku letí 68 hasičů z ČR

    6. 2. 2023 11:27:00Deník.cz
    Na pomoc po zemětřesení odletělo v pondělí do Turecka z Prahy a Ostravy 68 členů speciálního týmu hasičů pro vyhledávání v sutinách. S sebou vezou psy cvičené na vyhledávání v sutinách a desítky tun materiálu. Podrobnosti o nasazení se dozví po příletu od tureckých záchranářů. Mandát mise je zatím stanoven na deset dní. Novinářům to před odletem části týmu z Prahy řekl náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR Petr Ošlejšek. Zemětřesení si v Turecku a Sýrii vyžádalo životy asi 2600 lidí a tisíce lidí byly zraněny.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska