• Čeští záchranáři se zřejmě vrátí v pátek, obětí zemětřesení je už 28 tisíc

    Čeští záchranáři se zřejmě vrátí v pátek, obětí zemětřesení je už 28 tisíc

    12. 2. 2023 09:18:00iDNES.cz
    Čeští záchranáři se z Turecka vrátí zřejmě v noci na pátek. Podle mluvčího hasičů Jakuba Kozáka bude záležet na vývoji situace a požadavcích turecké strany. Ničivé pondělní zemětřesení v Turecku a Sýrii si vyžádalo už více než 28 tisíc lidských životů, z toho více než 24 tisíc na tureckém území.
  • Autobus na Náchodsku narazil do kostela. Několik lidí se lehce zranilo

    Autobus na Náchodsku narazil do kostela. Několik lidí se lehce zranilo

    12. 2. 2023 09:15:00iDNES.cz
    Linkový autobus v neděli ráno v obci Studnice na Náchodsku narazil do kostela. V autobusu cestovalo několik lidí, někteří z nich utrpěli méně závažná zranění, vyplynulo z informací hasičů, záchranné služby a policie. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.
  • Muž dal na kotel sušit ořechy, pak běhal s kbelíkem a hasil kotelnu

    Muž dal na kotel sušit ořechy, pak běhal s kbelíkem a hasil kotelnu

    12. 2. 2023 08:06:03Novinky.cz
    Neopatrnost se v noci na neděli vymstila majiteli rodinného domu v Hošťálkové na Vsetínsku. Na kotel dal v kotelně sušit bedýnku s ořechy. Ty se vzňaly. Muž si toho sice všiml, bedýnku s ořechy odhodil, ale přímo na dřevo určené na podpal. To se rovněž vzňalo. Požár pak majitel rychle hasil vodou z kbelíků. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.
  • Jste naši hrdinové. Osobnosti děkují českým záchranářům v Turecku

    Jste naši hrdinové. Osobnosti děkují českým záchranářům v Turecku

    11. 2. 2023 16:20:00iDNES.cz
    Hasičskému záchranném sboru, který vyslal speciální tým do Turecka, jež společně se Sýrií postihlo mohutné zemětřesení, přichází poděkování od různých českých osobností. Zdravici prostřednictvím krátkého videovzkazu poslali například zvolený prezident Petr Pavel, herci Petr Čtvrtníček, Aleš Háma, Petr Rychlý a David Novotný, nebo zpěvák Matěj Ruppert.
  • Hasiče zaměstnal požár rodinného domu v Šenově

    Hasiče zaměstnal požár rodinného domu v Šenově

    11. 2. 2023 14:58:36Novinky.cz
    Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zaměstnal v sobotu požár v rodinném domě v Šenově na Ostravsku. Požár poškodil jeden pokoj, kouř zasáhl i zbylé prostory domu. Zraněn nikdo nebyl. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Lukáš Popp.
  • Čeští hasiči vyprostili další těla obětí. Ke konfliktům tu nedochází, ujistili

    Čeští hasiči vyprostili další těla obětí. Ke konfliktům tu nedochází, ujistili

    11. 2. 2023 14:45:00Deník.cz
    Čeští záchranáři v tureckém městě Adiyaman vyprostili od pátku ze sutin dalších 12 obětí pondělního zemětřesení. Dohromady tak zatím dostali z trosek 32 těl, zachránili dva přeživší a asistovali kolegům z jiného týmu při záchraně ženy. V místě, kde v Turecku působí čeští záchranáři, je bezpečnostní situace v pořádku, konflikty nejsou. ČTK to sdělil mluvčí českých hasičů Jakub Kozák. 
  • Fenka Terezka našla v troskách živou ženu

    Fenka Terezka našla v troskách živou ženu

    11. 2. 2023 10:25:01Novinky.cz
    Českým hasičům se v tureckém Adiyamanu po ničivém zemětřesení podařilo v pátek ráno vyprostit ze sutin dva přeživší. Další živou ženu pak v troskách správně označila šestiletá fenka Terezka, se kterou český tým oblast prohledává.
  • Hořela bouda na Příbramsku, po uhašení požáru se našlo mrtvé tělo

    Hořela bouda na Příbramsku, po uhašení požáru se našlo mrtvé tělo

    11. 2. 2023 09:32:00iDNES.cz
    Ve Štětkovicích na Příbramsku našli hasiči v pátek večer po požáru mrtvého člověka. Cizí zavinění na místě policisté nezjistili, byla nařízena soudní pitva. Řekli to mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková a policejní mluvčí Pavel Truxa.
  • Hasil Hřensko. Nelíbí se mi, když píší, že jsem vinen, říká soukromý pilot Vlk

    Hasil Hřensko. Nelíbí se mi, když píší, že jsem vinen, říká soukromý pilot Vlk

    11. 2. 2023 08:52:00Deník.cz
    Případ stotisícové pokuty pro soukromého pilota Jiřího Vlka, který loni v červenci vypomáhal záchranářům při hašení obřího požáru v Hřensku, je uzavřen. Pilot dostal napomenutí a místo pokuty má uhradit jen správní poplatek ve výši tisíc korun. Nicméně, jak konstatoval Úřad pro civilní letectví (ÚCL), dotyčný je vinen, neboť svým jednáním spáchal přestupek z nedbalosti.
  • 

Zemětřesení má přes 28 tisíc obětí, Erdogan hrozí tvrdými tresty za rabování

    Zemětřesení má přes 28 tisíc obětí, Erdogan hrozí tvrdými tresty za rabování

    11. 2. 2023 08:29:33ČT 24
    Mohutné zemětřesení, které v pondělí zasáhlo Turecko a Sýrii, má už přes 28 tisíc potvrzených obětí. Turecko eviduje 24 617 mrtvých, ze sousední Sýrie dosud přišly informace o 3553 mrtvých. V Turecku se podle zahraničních záchranářů zhoršila bezpečnostní situace, Němci a Rakušané proto museli v sobotu své nasazení přerušit. Nyní jsou rakouští záchranáři pod ochranou turecké armády a část jejich týmu pokračuje v zásahu. V místě působení českých hasičů nejsou s bezpečností problémy.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska