• Řidič dodávky skončil s traverzou na kapotě

    Řidič dodávky skončil s traverzou na kapotě

    3. 4. 2023 18:10:57Novinky.cz
    Řidič malého nákladního auta, který jel v pondělí odpoledne po silnici mezi obcemi Mladeč a Nové Zámky na Olomoucku, zřejmě zapomněl, jaká je výška jeho vozu. To se mu vymstilo, když chtěl projet kovovou konstrukcí, která brání před mostem průjezdu aut vyšších jak 2,5 metru. Traverzu mu museli z vozu sundat hasiči.
  • Turisté zmizeli, začal výprodej domů. Požár vzal Českému Švýcarsku miliardy

    Turisté zmizeli, začal výprodej domů. Požár vzal Českému Švýcarsku miliardy

    3. 4. 2023 16:24:00iDNES.cz
    Ztráta podnikatelů v turistickém ruchu kvůli požáru Národního parku České Švýcarsko bude letos čtyři až pět miliard Kč. „V obci se nikdy neprodávalo tolik domů jako nyní. Na prodej jsou i dva penziony, uvedl na semináři ve Sněmovně starosta Jetřichovic Marek Kny, jehož obec má zhruba 400 obyvatel.
  • 

Nemocnici v Sušici by mohl provozovat kraj, schválili zastupitelé

    Nemocnici v Sušici by mohl provozovat kraj, schválili zastupitelé

    3. 4. 2023 15:14:35ČT 24
    Krajští zastupitelé v pondělí schválili záměr, podle něhož by od ledna 2024 městskou nemocnici v Sušici provozoval Plzeňský kraj. Radní Sušice o tom jednali v pondělí večer a uvítali by, kdyby zastupitelstvo kraje přehodnotilo podmínky. Informoval o tom náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti) a místopředseda města Karel Požárek (Sušická veřejnost), který od března nemocnici vede. Všichni diskutující i zástupci města se shodli na tom, že nemocnici chtějí zachovat. 
  • Hasiči musí být připraveni i na nehodu vojenského letadla

    3. 4. 2023 12:53:00HZSČR
    3. 4. 2023 - Ve středu 29. března se příslušníci z Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje a Hasičského záchranného sboru Vysočina školili společně s Vojenskou hasičskou jednotkou na 21. základně taktického letectva v Čáslavi.
  • Soutěž o hasičské pohádky 2

    3. 4. 2023 10:14:00HZSČR
    3. 4. 2023 - Výherce březnového kola soutěže o Hasičské pohádky 2 už známe a jsme zvědaví, kdo vyhraje naši krásnou pohádkovou knihu v měsíci dubnu.
  • Při výbuchu v Petrohradu zemřel ruský válečný bloger. Dalších 16 lidí se zranilo

    Při výbuchu v Petrohradu zemřel ruský válečný bloger. Dalších 16 lidí se zranilo

    2. 4. 2023 19:50:00Deník.cz
    Při výbuchu v kavárně v Petrohradu v neděli zahynul vlivný ruský válečný bloger Vladlen Tatarskij. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Ta s odvoláním na záchranné složky rovněž uvedla, že na místě je nejméně 16 dalších zraněných. Podle agentury RIA Novosti nevznikl po explozi požár. Tatarskij měl na svém profilu na síti Telegram více než půl milionu sledujících a byl podporovatelem ruské invaze na Ukrajinu.
  • Řádí v Budějovicích žhář? Na Pražském předměstí vzplálo další auto

    Řádí v Budějovicích žhář? Na Pražském předměstí vzplálo další auto

    2. 4. 2023 14:03:00Deník.cz
    Další případ záhadného požáru zaparkovaných aut šetří budějovičtí policisté. Oheň v neděli nad ránem poškodil tři vozy v Kubatově ulici. Během jediného roku plameny podobně zasáhly už osm vozidel.
  • Požár domu v Olomouci šetří policie pro podezření z obecného ohrožení

    Požár domu v Olomouci šetří policie pro podezření z obecného ohrožení

    2. 4. 2023 12:47:31Novinky.cz
    Policie šetří rozsáhlý požár patrového bytového domu s restaurací, k němuž došlo v noci na sobotu v olomoucké městské části Chválkovice pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Právo o tom v neděli informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.
  • Majitelé se nevzdávají. Angusfarm po požáru opět otevírá, láká na poukazy

    Majitelé se nevzdávají. Angusfarm po požáru opět otevírá, láká na poukazy

    2. 4. 2023 12:04:00Deník.cz
    Požár restaurace a penzionu Angusfarm v Soběsukách, který napáchal škody za desítky milionů korun a zničil celou restauraci, zasáhl mnoho lidí. Majitelé manželé Klausovi se ale rozhodně nevzdávají a mají dokonce pro své návštěvníky dobrou zprávu. I když opravy restaurace ještě nějakou dobu potrvají, oni přesto otvírají.
  • Za dva týdny protestů ve Francii bylo zraněno přes tisíc policistů a hasičů

    Za dva týdny protestů ve Francii bylo zraněno přes tisíc policistů a hasičů

    2. 4. 2023 11:51:00iDNES.cz
    Ve Francii bylo za poslední dva týdny během protestů proti důchodové reformě zraněno 1093 policistů, strážníků a hasičů. V rozhovoru s nedělníkem Le Journal du Dimanche to uvedl francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin. Jeho rezort v souvislosti s nepokoji eviduje také 2579 úmyslně založených požárů a 316 poškození veřejných budov.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska