• Česko čeká převážně slunečný týden. Letní teploty dosáhnou až 27 stupňů

    Česko čeká převážně slunečný týden. Letní teploty dosáhnou až 27 stupňů

    29. 5. 2023 08:26:00Deník.cz
    Česko čeká převážně slunečný týden s letními teplotami kolem 25 stupňů Celsia. Bude pokračovat suché počasí bez srážek. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v týdenní předpovědi. Na většině území nadále platí výstraha na nebezpečí požárů.
  • V kanadském Halifaxu hoří lesy. Město zahalil kouř a hlásí stav nouze

    V kanadském Halifaxu hoří lesy. Město zahalil kouř a hlásí stav nouze

    29. 5. 2023 07:43:00iDNES.cz
    Přístavní město Halifax na východě Kanady v neděli večer vyhlásilo stav nouze kvůli lesním požárům. Ty si vynutily evakuaci ohrožených obyvatel a způsobily výpadky proudu.
  • V Praze 6 hořel dřevěný altán, požár se rozšířil i na sousední dům

    V Praze 6 hořel dřevěný altán, požár se rozšířil i na sousední dům

    29. 5. 2023 07:23:00iDNES.cz
    V neděli večer pražští hasiči zasahovali u požáru dřevěného altánu v ulici V Kruhu v Praze 6. Stavba přímo sousedila s restaurací, oheň se tak rozšířil až na její střechu. Příčina požáru není jasná, škoda se odhaduje na tři miliony korun.
  • 

Pod vodou na ně číhají překážky, výcvik trvá roky. V určitých situacích jsou hasiči-potápěči jedinou nadějí

    Pod vodou na ně číhají překážky, výcvik trvá roky. V určitých situacích jsou hasiči-potápěči jedinou nadějí

    28. 5. 2023 21:12:48ČT 24
    Zatímco z běžného civilisty lze udělat hasiče za půl roku, z běžného hasiče se potápěč stane až za několik let. Při své práci se často musejí potýkat nejen se špatnou viditelností či velkou hloubkou, ale například také s různými překážkami, do nichž se můžou zamotat. Pro nešťastníky, kteří například sjedou s autem do vody a nemohou se z něj dostat, hasiči-potápěči představují jedinou naději na záchranu. Aktuální vydání pořadu Zóna ČT24 se ovšem nevěnovalo pouze těmto podvodním záchranářům, ale také nové technice, kterou si pořizuje česká armáda či tomu, proč Izrael neposílá zbraně válkou sužované Ukrajině.
  • V Rumburku na Děčínsku se srazil vlak s autem, dva lidé zemřeli

    V Rumburku na Děčínsku se srazil vlak s autem, dva lidé zemřeli

    28. 5. 2023 21:06:00iDNES.cz
    V neděli v podvečer zemřeli dva lidé poté, co se v Rumburku na Děčínsku srazilo osobní auto s motorovým vlakem. Jeden další člověk je zraněný. U nehody zasahovaly čtyři jednotky hasičů.
  • Muže přimáčkla ke stromu vlastní čtyřkolka

    Muže přimáčkla ke stromu vlastní čtyřkolka

    28. 5. 2023 18:16:35Novinky.cz
    Muži, kterého ke stromu přimáčkla jeho vlastní čtyřkolka, pomáhali v neděli odpoledne v lesním porostu poblíž ulice Hradská ve Zlíně hasiči. Informovala o tom jejich mluvčí Lucie Javoříková.
  • Nebezpečí požárů bylo rozšířeno na většinu Česka

    28. 5. 2023 13:50:00TÝDEN.cz
    Meteorologové dnes kvůli suchu rozšířili území, kde do odvolání bude platit výstraha na nebezpečí požárů. Zatím se varování týkalo severozápadních a části středních Čech včetně Prahy, od pondělního rána se rozšíří na většinu území Čech s výjimkou jihu a severovýchodu. Kvůli výstraze už pražský magistrát a Středočeský kraj vyhlásily od pátečního poledne zákaz rozdělávání ohňů a kouření v lesích, parcích a dalších rizikových místech, kde hrozí vznik požáru.
  • Nebezpečí požárů: Meteorologové rozšířili výstrahu před suchem na celou ČR

    Nebezpečí požárů: Meteorologové rozšířili výstrahu před suchem na celou ČR

    28. 5. 2023 13:46:00Deník.cz
    Meteorologové dnes kvůli suchu rozšířili území, kde do odvolání bude platit výstraha na nebezpečí požárů. Zatím se varování týkalo severozápadních a části středních Čech včetně Prahy, od pondělního rána se rozšíří na většinu území Čech s výjimkou jihu a severovýchodu. Kvůli výstraze už pražský magistrát a Středočeský kraj vyhlásily od pátečního poledne zákaz rozdělávání ohňů a kouření v lesích, parcích a dalších rizikových místech, kde hrozí vznik požáru.
  • Meteorologové varují před požáry, sucho se rozšiřuje na většinu Čech

    Meteorologové varují před požáry, sucho se rozšiřuje na většinu Čech

    28. 5. 2023 11:45:00Lidovky.cz
    Severozápadní Čechy i Prahu zasáhla sucha, kvůli kterým hrozí v daných oblastech požáry. Meteorologové neočekávají v následujících dnech výrazné srážky, a výstraha je proto platná až do odvolání. V dalších dnech se výstraha rozšiřuje na další území Čech. Lidé by podle meteorologů neměli rozdělávat ohně v přírodě a měli by šetřit vodou.
  • 

Většinu Česka trápí sucho. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    Většinu Česka trápí sucho. Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

    28. 5. 2023 11:41:33ČT 24
    Meteorologové kvůli suchu rozšířili území, kde bude platit až do odvolání výstraha na nebezpečí požárů. Zatím se varování týkalo severozápadních a části středních Čech včetně Prahy, od pondělního rána se rozšíří na většinu území Čech s výjimkou jihu a severovýchodu. Kvůli výstraze už pražský magistrát a Středočeský kraj vyhlásily od pátečního poledne zákaz rozdělávání ohňů a kouření v lesích, parcích a dalších rizikových místech.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska