• Na Klatovsku vzplál rodinný dům. Hasiči nevyloučili úder blesku

    Na Klatovsku vzplál rodinný dům. Hasiči nevyloučili úder blesku

    21. 6. 2023 20:52:12Novinky.cz
    Hasiči vyjížděli ke středu večer k požáru rodinného domu v malé vsi Kydliny na Klatovsku. Plameny zcela pohltily stodolu a přeskočily na střechu přilehlé budovy. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu.
  • Silný vítr poničil na Opavsku desítku domů

    Silný vítr poničil na Opavsku desítku domů

    21. 6. 2023 18:24:32Novinky.cz
    Silný vítr ve středu v Oticích na Opavsku zcela zničil desítku střech na domech a dalších dvacet jich poškodil. Na místě zasahují hasiči, kteří zajišťují provizorní zastřešení. Událost se zatím obešla bez zranění. Novinářům to sdělil mluvčí hasičů Lukáš Popp.
  • Paříží otřásla silná exploze plynu, jeden dům se zřítil

    Paříží otřásla silná exploze plynu, jeden dům se zřítil

    21. 6. 2023 17:57:37Novinky.cz
    Ohlušující exploze se ve středu v podvečer ozvala v centru Paříže. Její příčinou byl výbuch plynu, což potvrdila starostka pátého městského obvodu Florence Berthoutová. Jeden dům spadl a na místě vypukl požár. Úřady hlásí nejméně 37 zraněných lidí, z nichž čtyři bojují o život. Dvě osoby jsou pohřešované.
  • 

V Paříži výbuch poškodil několik domů, jeden se zřítil

    V Paříži výbuch poškodil několik domů, jeden se zřítil

    21. 6. 2023 17:51:02ČT 24
    V pařížském 5. obvodu zazněl silný výbuch, několik domů bylo vážně poškozeno, zhroutila se budova americké hudební školy. Na místě je cítit plyn, uvedla BFM TV. Podle stanice jsou čtyři lidé v ohrožení života a zraněných je nejméně 37. Pátrání po dvou pohřešovaných bude pokračovat i v noci. Na místě zasahovalo až 325 hasičů, plameny jsou už ale pod kontrolou, uvedl ministr vnitra Gérald Darmanin ve vysílání BFM TV. Město zřídilo středisko pro lidi, kteří se museli evakuovat. Příčina neštěstí zatím není jasná.
  • V centru Paříže explodovala hudební škola. Výbuch zranil desítky lidí

    V centru Paříže explodovala hudební škola. Výbuch zranil desítky lidí

    21. 6. 2023 17:48:00Deník.cz
    Nejméně 37 zraněných si ve středu vyžádal výbuch budovy americké hudební školy v centru Paříže. Čtyři lidé jsou v ohrožení života, uvedl večer ministr vnitra Gérald Darmanin po příjezdu na místo. Pátrání po dvou pohřešovaných bude podle něj pokračovat i v noci. Jeden dům se po explozi zřítil a začal hořet. Na místě zasahovalo až 325 hasičů, plameny jsou už ale pod kontrolou, uvedl Darmanin ve vysílání BFM TV. Město zřídilo středisko pro lidi, kteří se museli evakuovat. Francouzský prezident Emmanuel Macron poděkoval zasahujícím složkám. Příčina neštěstí zatím není jasná.
  • Českem se prohnaly bouřky. Vlaky mají hodinová zpoždění, lidé jsou bez proudu

    Českem se prohnaly bouřky. Vlaky mají hodinová zpoždění, lidé jsou bez proudu

    21. 6. 2023 15:57:00Deník.cz
    Do Česka po četných varováních meteorologů ve středu odpoledne dorazily bouřky a přívalové deště. Rychlým tempem postupovaly od Šumavy směrem na východ, přes Vysočinu a jižní Moravu, později bouřilo i na Kroměřížsku a Opavsku. Hasiči v celé republice kvůli tomu měli přes 850 výjezdů. Popadané stromy na některých místech zastavily železniční dopravu, některé spoje mají zpoždění i několik hodin, jiné byly zrušeny úplně. Bez elektřiny se ocitlo téměř 50 tisíc domácností.
  • Bouřky na jihu: Staletá lípa spadla na ženu, kvůli vichru uhynula čtyři čápata

    Bouřky na jihu: Staletá lípa spadla na ženu, kvůli vichru uhynula čtyři čápata

    21. 6. 2023 15:35:00Deník.cz
    Bouře doprovázené přívalovými dešti, kroupami a silným větrem potrápily ve středu odpoledne Jihočechy. Hasiči vyjížděli více než třistakrát. Ve Strakonicích padla památná lípa, úrodu zahrádkářů na Budějovicku pustošily kroupy. Uhynula také čtyři čapí mláďata z hnízda, které z komína zámeckého pivovaru v Jindřichově Hradci shodil poryv větru.
  • Dvanáctiletá dívka, která se topila v Ostravě, v nemocnici zemřela

    Dvanáctiletá dívka, která se topila v Ostravě, v nemocnici zemřela

    21. 6. 2023 10:33:54Novinky.cz
    Dvanáctiletá dívka, kterou vytáhli v kritickém stavu hasiči poté, co se v pondělí koupala u odvalu Jeremenko v Ostravě-Hrabůvce, v noci zemřela v nemocnici. Informaci potvrdila Právu mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.
  • Dvoumilionový požár stodoly na Jičínsku, hasiči zachránili prasata a kozy

    Dvoumilionový požár stodoly na Jičínsku, hasiči zachránili prasata a kozy

    21. 6. 2023 09:49:58Novinky.cz
    Zhruba dvoumilionovou škodu v úterý způsobil požár na Jičínsku, kde v části obce Libáň Kozodírky hořelo zemědělské stavení napojené na rodinný dům. Hasiči při likvidaci plamenů zachránili z chléva několik zvířat. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.
  • 

Himálajských ledovců rapidně ubývá. Tání může připravit o vodu téměř dvě miliardy lidí

    Himálajských ledovců rapidně ubývá. Tání může připravit o vodu téměř dvě miliardy lidí

    21. 6. 2023 09:19:25ČT 24
    Ledovce v pohořích Hindúkuš a Himálaj by do konce století mohly ztratit až 75 procent svého objemu, pokud nebudou výrazně omezeny emise skleníkových plynů. Tání může zvýšit pravděpodobnost nebezpečných záplav a sesuvů lavin a postupně omezit dostupnost pitné vody pro takřka dvě miliardy lidí, varuje zpráva Mezinárodního střediska pro integrovaný rozvoj horských oblastí (ICIMOD).

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska