• Oheň hnal i nás, líčí hasiči na Rhodosu. Na ostrově Euboia přišli o letadlo

    Oheň hnal i nás, líčí hasiči na Rhodosu. Na ostrově Euboia přišli o letadlo

    25. 7. 2023 20:27:00iDNES.cz
    Pláž Lardos v jihovýchodní části řeckého ostrova Rhodos se stala základnou pro slovenské hasiče. Jejich zdejší jednotka čítá 30 mužů. MF DNES přináší reportáž se šéfem slovenských hasičů přímo z místa. Řečtí hasiči pak bojují s plameny na ostrově Euboia východně od Athén. Jejich letadlo při hašení požáru narazilo do svahu a rozletělo se na kusy.
  • Ohnivé peklo ukazuje chřtán na Korfu

    Ohnivé peklo ukazuje chřtán na Korfu

    25. 7. 2023 20:12:38Novinky.cz
    Hasiči, policie, jednotky civilní ochrany, ale i obyvatelé a dobrovolníci bojují s obřím lesním požárem v severovýchodní části Korfu. Místní úřady kvůli šířícímu se ohni podle deníku Kathimerini v úterý vydaly příkazy k evakuaci bezmála desítky obcí. Týká se jak turistů, tak místních.
  • Auto na Tachovsku skončilo na střeše. Zranil se jeden dospělý a čtyři děti

    Auto na Tachovsku skončilo na střeše. Zranil se jeden dospělý a čtyři děti

    25. 7. 2023 20:02:01Novinky.cz
    Pěti lidí, z toho čtyři děti, se zranilo při dopravní nehodě u Kladrub na Tachovsku. Auto vylétlo ze silnice a převrátilo se na střechu. Jednoho pasažéra museli hasiči vyprostit.
  • Itálii pustoší živly. Sicílie je v zajetí ohně, Milán a sever postihla bouře

    Itálii pustoší živly. Sicílie je v zajetí ohně, Milán a sever postihla bouře

    25. 7. 2023 20:00:00iDNES.cz
    Kvůli požárům nedaleko italského Palerma na Sicílii se v úterý na více než čtyři hodiny uzavřelo místní letiště. Celkem bylo zrušeno 17 odletů a 11 příletů, vyplývá ze stránek letiště. Na více než polovině území Sicílie platí nejvyšší výstraha před požáry, ty způsobily také přetížení v nemocnicích. Živel si zatím vyžádal nejméně čtyři mrtvé. Sever Itálie se naopak potýká se silnými bouřkami, uvedla agentura ANSA.
  • STALO SE DNES: Požáry v Řecku pokračují, Florida naměřila rekordní teplotu vody

    STALO SE DNES: Požáry v Řecku pokračují, Florida naměřila rekordní teplotu vody

    25. 7. 2023 19:30:00iDNES.cz
    Hasiči v Řecku pokračují v boji s požáry na ostrově Rhodos. Teplota vody u jižního pobřeží Floridy vystoupala na 38,4 stupňů, mohlo by jít o nový rekord. Rusko vyslalo za uplynulý týden desítky raket a dronů na ukrajinskou Oděsu. Devět Čechů včetně sedmi dětí se zranilo při výbuchu plynu na chatě ve slovenské obci Lehota pod Vtáčníkom. Mezinárodní měnový fond (MMF) předpokládá, že HDP se zvýší o tři procenta. Přinášíme přehled úterních zpráv.
  • Za vedra nemůže El Niño. Teplota poroste i bez jeho vlivu, míní klimatolog

    Za vedra nemůže El Niño. Teplota poroste i bez jeho vlivu, míní klimatolog

    25. 7. 2023 19:00:00Deník.cz
    Hasiči zatím marně bojují s ohněm, který ničí jižní a východní část řeckého ostrova Rhodos. Hoří i na dalších místech, příčinou jsou vlny veder. Podle odborníků je potřeba počítat s tím, že sezona požárů bude kvůli klimatickým změnám delší. „Vysoké teploty, vyprahlá půda a následné lesní požáry jsou poslední dekády už standardem ve Středomoří a bohužel i ve zbytku Evropy. Není to nic, co teprve přijde, ale stav, který už delší dobu pozorujeme," říká klimatolog z Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd ČR - CzechGlobe Pavel Zahradníček. 
  • Hromady smetí vzplály v panelákovém bytě v Praze, dva lidé jsou v péči záchranky

    Hromady smetí vzplály v panelákovém bytě v Praze, dva lidé jsou v péči záchranky

    25. 7. 2023 18:50:54Novinky.cz
    S požárem se na balkonu a v bytě plném odpadu v úterý potýkali hasiči v Praze. Plameny zasáhly byt v panelákovém domě. Záchranka se postarala o dva lidi.
  • Na řeckém ostrově Rhodos hoří už sedmý den. Z místa odjely tisíce turistů

    Na řeckém ostrově Rhodos hoří už sedmý den. Z místa odjely tisíce turistů

    25. 7. 2023 18:40:00Deník.cz
    Sedmým dnem hoří na řeckém ostrově Rhodos, který během pondělí kvůli plamenům a rostoucímu nebezpečí opustily tisíce turistů, napsala agentura Reuters. Hasičská letadla a vrtulníky v úterý opět vzlétly už za úsvitu, aby se pustily se do boje s plameny, které nadále stravují zeleň na mnoha místech jihoevropské země. Hašení komplikuje vítr i vysoké teploty, ochlazení se čeká až ve čtvrtek, píše agentura DPA. Evakuace  začv úterýaly také na ostrově Korfu, nejvyšší stupeň výstrahy nově platí na Krétě, píše BBC News. Úřady opět kvůli vedru zavřely Akropoli, informuje agentura AFP.
  • Z centrální části Rhodu je spálená země, hlásí z místa reportér Novinek

    Z centrální části Rhodu je spálená země, hlásí z místa reportér Novinek

    25. 7. 2023 18:37:28Novinky.cz
    Spálená země, popadané elektrické vedení a uhynulá zvířata. Tak teď vypadá centrální část řeckého ostrova Rhodos, který poslední týden sužují četné požáry. Podle místního hasiče Nikose je už ale situace stabilní. Většinu velkých požárů už se podařilo dostat pod kontrolu.
  • Mezi požáry na Rhodosu. Nedá se tu dýchat, hasiči to vzdávají, říká reportér

    Mezi požáry na Rhodosu. Nedá se tu dýchat, hasiči to vzdávají, říká reportér

    25. 7. 2023 17:54:48iDNES.cz
    Už několik dní zápasí hasiči na řeckém ostrově Rhodos s ničivým požárem. Plameny se ale ani přes rozsáhlé záchranné akce nedaří dostat pod kontrolu. Na místě je i reportér MF DNES Tomáš Lánský, který se dostal až do epicentra požáru ve střední části ostrova.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska