• Plameny se blíží k řeckému městu Volos. Na Rhodosu a Korfu se situace lepší

    Plameny se blíží k řeckému městu Volos. Na Rhodosu a Korfu se situace lepší

    27. 7. 2023 08:08:00Deník.cz
    Hasiči i dobrovolníci i dnes v noci pokračovali v boji s lesními požáry v Řecku, nejhorší je nyní situace na východě země, kde se plameny přiblížily k předměstí přístavního města Volos. V této oblasti ve středu večer zemřeli kvůli ohni dva lidé. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvolání na řeckou televizi ERT. Podle ní dál hoří i četné menší požáry na ostrově Rhodos, zejména na jihovýchodě. Situace se zlepšila na ostrově Korfu, kde ale menší požáry stále také hoří. Naději přineslo ochlazení, které ukončilo extrémní vedra v Řecku i na jihu Itálie.
  • Kdyby se vítr otočil, Rhodosu nepomůže ani Zeus. Požáry se dotkly všech

    Kdyby se vítr otočil, Rhodosu nepomůže ani Zeus. Požáry se dotkly všech

    27. 7. 2023 00:00:00iDNES.cz
    Řek Dimitris sedí s kolegy před vyhořelou kavárnou v Kiotari, dávají si kafe na spáleništi. Oheň už zničil část podniků a pláží na Rhodosu. Místní tragédii čelí různě, popisuje reportér MF DNES z místa. Katastrofa však zasáhla úplně všechny. Ostrov totiž prakticky nemá vedle turistického ruchu pro lidi jiné uplatnění.
  • Úřad kvůli požárům radí klientům CK. Je to ale právně nezávazný názor, dodává

    Úřad kvůli požárům radí klientům CK. Je to ale právně nezávazný názor, dodává

    26. 7. 2023 22:21:26Lidovky.cz
    Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) ve středu vydalo v souvislosti s požáry ve Středomoří přehled práv a povinností vyplývajících ze smlouvy o zájezdu pořádaného cestovní kanceláří (CK) i pro individuální turisty. Podle ministra Ivana Bartoše (Piráti) obsahuje dokument informace o tom, jaká mají lidé práva, jak je to se stornem či změnou zájezdu a s vrácením peněz.
  • Čech po příletu na Korfu: Situaci známe a nebojíme se

    Čech po příletu na Korfu: Situaci známe a nebojíme se

    26. 7. 2023 20:35:20Novinky.cz
    Na řeckém ostrově Korfu stále přetrvávají požáry, ale turisté tam přesto směřují, a to i z Česka. Novinky hovořily s jedním z nich hned po příletu na ostrov.
  • STALO SE DNES: Na Rhodosu je stav ohrožení, Sněmovna kývla na změny v důchodech

    STALO SE DNES: Na Rhodosu je stav ohrožení, Sněmovna kývla na změny v důchodech

    26. 7. 2023 19:18:00iDNES.cz
    Rhodos vyhlásil kvůli požárům stav ohrožení na celém území. Poslanecká sněmovna schválila vládní návrh zpřísňující pravidla odchodu do předčasného důchodu. Třiasedmdesátiletý senior dostal doživotí za vraždu ženy v Olomouci. Do Polska začaly po řece Odře z české strany připlouvat leklé ryby, Poláci jich zatím vylovili dva metráky. Americký herec Kevin Spacey byl zproštěn devíti obvinění ze sexuálních trestných činů. Přinášíme přehled středečních událostí.
  • Cestovky lákají do postižených oblastí. Požáry srazily ceny zájezdů až o tisíce korun

    Cestovky lákají do postižených oblastí. Požáry srazily ceny zájezdů až o tisíce korun

    26. 7. 2023 19:00:00Lidovky.cz
    Ničivé požáry ve Středomoří mají pro Čechy i jeden pozitivní efekt. V jejich důsledku zlevnily zájezdy do některých postižených destinací. Největší pokles nastal třeba u Sicílie, kde ceny spadly oproti běžné situaci na konci července o 15 procent.
  • Právnička: Cestovní kanceláře musí vrátit peníze za zájezdy do míst, kde hoří

    Právnička: Cestovní kanceláře musí vrátit peníze za zájezdy do míst, kde hoří

    26. 7. 2023 19:00:00Deník.cz
    Lidé, kteří mají koupený zájezd na požárem zasaženou část ostrova Rhodos, mohou bez jakékoli sankce neodcestovat a cestovní kanceláře jim musí vrátit veškeré uhrazené platby. Naopak zákazníci, jejichž cílovou destinaci požár nezasáhl, musí v případě odstoupení od smlouvy hradit přiměřené odstupné. ČTK to řekla Svatava Veverková, advokátní koncipientka v brněnské kanceláři Kroupahelán a externí spolupracovnice Právnické fakulty Masarykovy univerzity.
  • Čech na severu Rhodu: O požárech jsme tu ani nevěděli

    Čech na severu Rhodu: O požárech jsme tu ani nevěděli

    26. 7. 2023 18:16:11Novinky.cz
    Češi, kteří nyní přilétají na dovolenou na Rhodos, míří na sever nebo severovýchod ostrova. Tato oblast je totiž bezpečná a nehrozí tam žádné nebezpečí. Někteří Češi se kvůli požárům ale báli odletět, jiní se zase cítili bezpečně, protože si zjistili, jak daleko se od jejich letoviska požár nachází.
  • Sever Rhodosu není zasažen, není důvod k cestovnímu doporučení, řekl Lipavský

    Sever Rhodosu není zasažen, není důvod k cestovnímu doporučení, řekl Lipavský

    26. 7. 2023 17:44:00Lidovky.cz
    Česká vláda nevydala doporučení občanům, aby necestovali na ostrov Rhodos, jehož část už několik dnů sužují požáry. „Pokud víme, že sever ostrova není zasažen. Není žádný důvod, abychom vydali cestovní doporučení,“ řekl po jednání vlády ministr zahraničí za Piráty Jan Lipavský.
  • Ostrovy v plamenech. Celý Rhodos čelí stavu ohrožení, Korfu podezřívá žháře

    Ostrovy v plamenech. Celý Rhodos čelí stavu ohrožení, Korfu podezřívá žháře

    26. 7. 2023 17:35:42iDNES.cz
    Řecké ostrovy i část pevniny dál bojují s požáry. Nejhorší situace panuje na Rhodosu, kde hoří už devátý den. Ostrov, který už opustily tisíce turistů, ve středu vyhlásil stav ohrožení na celém území. Ministerstvo zahraničí nabádá české turisty, aby nejezdili do nejvíce postižených oblastí. Úřady na Korfu, které vyšetřují příčiny požáru, mají podezření na žhářství.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska