• Právnička: Cestovní kanceláře musí vrátit peníze za zájezdy do míst, kde hoří

    Právnička: Cestovní kanceláře musí vrátit peníze za zájezdy do míst, kde hoří

    26. 7. 2023 19:00:00Deník.cz
    Lidé, kteří mají koupený zájezd na požárem zasaženou část ostrova Rhodos, mohou bez jakékoli sankce neodcestovat a cestovní kanceláře jim musí vrátit veškeré uhrazené platby. Naopak zákazníci, jejichž cílovou destinaci požár nezasáhl, musí v případě odstoupení od smlouvy hradit přiměřené odstupné. ČTK to řekla Svatava Veverková, advokátní koncipientka v brněnské kanceláři Kroupahelán a externí spolupracovnice Právnické fakulty Masarykovy univerzity.
  • Čech na severu Rhodu: O požárech jsme tu ani nevěděli

    Čech na severu Rhodu: O požárech jsme tu ani nevěděli

    26. 7. 2023 18:16:11Novinky.cz
    Češi, kteří nyní přilétají na dovolenou na Rhodos, míří na sever nebo severovýchod ostrova. Tato oblast je totiž bezpečná a nehrozí tam žádné nebezpečí. Někteří Češi se kvůli požárům ale báli odletět, jiní se zase cítili bezpečně, protože si zjistili, jak daleko se od jejich letoviska požár nachází.
  • Sever Rhodosu není zasažen, není důvod k cestovnímu doporučení, řekl Lipavský

    Sever Rhodosu není zasažen, není důvod k cestovnímu doporučení, řekl Lipavský

    26. 7. 2023 17:44:00Lidovky.cz
    Česká vláda nevydala doporučení občanům, aby necestovali na ostrov Rhodos, jehož část už několik dnů sužují požáry. „Pokud víme, že sever ostrova není zasažen. Není žádný důvod, abychom vydali cestovní doporučení,“ řekl po jednání vlády ministr zahraničí za Piráty Jan Lipavský.
  • Ostrovy v plamenech. Celý Rhodos čelí stavu ohrožení, Korfu podezřívá žháře

    Ostrovy v plamenech. Celý Rhodos čelí stavu ohrožení, Korfu podezřívá žháře

    26. 7. 2023 17:35:42iDNES.cz
    Řecké ostrovy i část pevniny dál bojují s požáry. Nejhorší situace panuje na Rhodosu, kde hoří už devátý den. Ostrov, který už opustily tisíce turistů, ve středu vyhlásil stav ohrožení na celém území. Ministerstvo zahraničí nabádá české turisty, aby nejezdili do nejvíce postižených oblastí. Úřady na Korfu, které vyšetřují příčiny požáru, mají podezření na žhářství.
  • V New Yorku se na ulici zřítilo rameno jeřábu. Zasáhlo dům a zranilo pět lidí

    V New Yorku se na ulici zřítilo rameno jeřábu. Zasáhlo dům a zranilo pět lidí

    26. 7. 2023 16:20:00iDNES.cz
    V centru New Yorku se ve středu ráno zřítilo rameno stavebního jeřábu. Podle záběrů jeho kabina začala z neznámého důvodu hořet. Událost si vyžádala pět zraněných včetně jednoho hasiče, uvedl list New York Post (NYP).
  • V centru New Yorku se zřítilo rameno jeřábu, pět zraněných

    V centru New Yorku se zřítilo rameno jeřábu, pět zraněných

    26. 7. 2023 16:03:49Novinky.cz
    V ulici na Manhattanu v centru New Yorku se ve středu ráno zřítilo rameno stavebního jeřábu, jehož kabina se z neznámého důvodu ocitla v plamenech. Podle listu New York Post (NYP) úřady zaznamenaly pět zraněných včetně jednoho hasiče.
  • Oheň se šíří. Stav nouze kvůli požárům nově platí pro celý řecký ostrov Rhodos

    Oheň se šíří. Stav nouze kvůli požárům nově platí pro celý řecký ostrov Rhodos

    26. 7. 2023 15:01:00Deník.cz
    V šesti dalších oblastech řeckého ostrova Rhodos byl ve středu kvůli rozsáhlým požárům vyhlášen nouzový stav. Platí tak už po celém ostrově, uvedla agentura AMNA. Na Rhodu hoří již devátý den. O rozšíření stavu nouze rozhodl šéf civilní ochrany Vasilis Papageorgiu. S požáry bojují i další řecké ostrovy a část pevniny. Vyhlášení stavu nouze pro celý Rhodos je podle CK jen administrativní krok pro získání peněz z krizových fondů. Turistů se to nedotkne, sdělily. Úřady či konzulární tým v Řecku oslovilo 23 Čechů s žádostí o náhradní doklad.
  • Český tým je připraven na pomoc v boji s požáry v zahraničí. Řecko nabídku odmítlo

    26. 7. 2023 14:59:00HZSČR
    26. 7. 2023 (MG) - Modul pro hašení lesních požárů, který sestavil Hasičský záchranný sbor ČR pro nasazení v zahraničí čítá v tuto chvíli 64 osob a 33 kusů techniky. V odřadu jsou profesionální hasiči z HZS Jihomoravského, Moravskoslezského, Olomouckého a Středočeského kraje, hlavního města Prahy, SOŠ PO a VOŠ PO a ze Záchranného útvaru HZS ČR. Počítáme také s kolegy ze Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy s vozem Fénix, kteří by fungovali jako zdravotnická podpora české skupiny. S hasiči by dále odjeli také servisní technici výrobců zásahových cisteren. Celý tým je připravený vyrazit nejdéle do 6 hodin od akceptace Českem zaslané nabídky.
  • Padající popel, opuštěné kufry. Řecko připomíná apokalypsu, shodují se turisté

    Padající popel, opuštěné kufry. Řecko připomíná apokalypsu, shodují se turisté

    26. 7. 2023 14:20:00Deník.cz
    Hasiči v Řecku už týden bojují s rozsáhlými požáry, které devastují oblíbené turistické destinace. Lidé aktuálně prchají z Korfu i z Rhodosu, který ve středu odpoledne vyhlásil ohrožení na celém svém území. Požáry jsou i v severní části poloostrova Peloponés a na Krétě. Podle nových informací sužují už i Portugalsko, Itálii a Chorvatsko, kde se přiblížily na dvanáct kilometrů k Dubrovníku. Cestující na místě v Řecku popisují stres, obavy a také vztek kvůli nefungující komunikaci ze strany cestovních kanceláří.
  • Hasiči se rozloučili s tragicky zesnulým kolegou

    26. 7. 2023 13:57:00HZSČR
    26. 7. 2023 (MF) - Dnes ve 13:00 hodin vyprovodili hasiči z centrální stanice Kolín svého kolegu, Zdeňka Hejduka, na jeho poslední cestě. Připojili se hasiči po celé České republice, kteří jeho památku uctili minutou ticha a zapnutými výstražnými světelnými zařízeními na technice před hasičskými stanicemi.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska