• VIDEA TÝDNE: Ruský útok u hranic NATO, požáry v Řecku a brána do podsvětí

    VIDEA TÝDNE: Ruský útok u hranic NATO, požáry v Řecku a brána do podsvětí

    30. 7. 2023 14:23:00iDNES.cz
    Ruské drony se na dotyk přiblížily hranici NATO. Útočily na dunajské přístavy. Zaujaly také rozsáhlé požáry v Řecku, které pro mnoho Čechů znamenaly předčasný konec dovolené. Setkání lidí se žraloky jako na dlani. Rozmach natáčení pomocí dronů ukazuje, jak jsou mnohdy netušeně blízko plážím. U Nizozemska vzplála nákladní loď naložená mimo jiné elektroauty. Batagajský kráter se neustále rozrůstá. Mohou za to stoupající teploty.
  • V Česku hrozí místy silné bouřky, riziko požáru pominulo

    V Česku hrozí místy silné bouřky, riziko požáru pominulo

    30. 7. 2023 13:06:00Deník.cz
    V celé České republice se budou do nedělního večera ojediněle vyskytovat silné bouřky doprovázené větrem, přívalovými srážkami, případně krupobitím. S ohledem na deštivé počasí tak po několika týdnech už není v žádném kraji riziko vzniku a šíření požárů, tedy ani na Vysočině a jižní Moravě, kde dosud hrozilo. Vyplynulo to z informací Českého hydrometeorologickému ústavu (ČHMÚ) pro ČTK a na jeho webu. Bouřky už v sobotu a v neděli znovu komplikovaly dopravu na železnici, na několika místech o víkendu stromy po bouřce popadaly na koleje nebo na trolejové vedení.
  • 

Z vody vystoupila „kozácká Atlantida“. Dněpr po zničení Kachovské přehrady odhaluje potopenou historii

    Z vody vystoupila „kozácká Atlantida“. Dněpr po zničení Kachovské přehrady odhaluje potopenou historii

    30. 7. 2023 12:49:03ČT 24
    Zničení Kachovské přehrady na začátku června způsobilo na dolním toku Dněpru rozsáhlé záplavy a humanitární i ekologickou katastrofu na jihu Ukrajiny. Poté, co voda z rozsáhlého vodního díla po protržení hráze odtekla, se ale odkryla také takzvaná „kozácká Atlantida“, píše Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL). Odkazuje tak na území, jež bylo domovem záporožských kozáků, kteří před staletími vytvořili útvar známý jako Záporožská sič.
  • Bouřky posledních dnů přidělali práci hasičům

    30. 7. 2023 12:20:00TÝDEN.cz
    Středočeští hasiči měli dnes odpoledne a večer napilno kvůli bouřce, nejčastěji zasahovali na Mělnicku. Většinou odstraňovali spadlé stromy nebo čerpali vodu z budov. Od 15:00 zaznamenali v regionu 53 událostí související s počasím, z toho 46 bylo v okrese Mělník, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Veronika Švorcová Mocová. Spadlý strom přerušil provoz na železniční trati mezi Mělníkem a Všetaty, podobná nehoda se stala i v Ústeckém kraji. Na Mělnicku se podle meteorologů objevila i takzvaná supercela a padaly tam kroupy o velikosti tři až čtyři centimetry.
  • 

Bouřky o víkendu komplikovaly dopravu. Na severu Čech se objevila supercela

    Bouřky o víkendu komplikovaly dopravu. Na severu Čech se objevila supercela

    30. 7. 2023 11:36:54ČT 24
    Bouřky v sobotu a v neděli zasáhly Česko a komplikovaly dopravu na železnici. Na několika místech stromy po bouřce popadaly na koleje nebo na trolejové vedení. Středočeští hasiči v neděli odpoledne a večer nejčastěji zasahovali na Mělnicku. Většinou odstraňovali spadlé stromy nebo čerpali vodu z budov. Na Mělnicku se podle meteorologů objevila i takzvaná supercela a padaly tam kroupy o velikosti tří až čtyř centimetrů. S ohledem na deštivé počasí také už není v žádném kraji riziko vzniku a šíření požárů. Informuje o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 
  • Potápěči pátrali po člověku pod pražským Čechovým mostem, našli ho mrtvého

    Potápěči pátrali po člověku pod pražským Čechovým mostem, našli ho mrtvého

    30. 7. 2023 09:35:00Lidovky.cz
    Policie a hasiči v neděli ráno spustili pátrací akci ve Vltavě v centru Prahy. Dostali informaci, podle níž do řeky spadl muž. Po několika hodinách ho našli mrtvého. Uvedli to hasiči na Twitteru.
  • Ve Vltavě v Praze pátrali po muži. Našli ho mrtvého

    Ve Vltavě v Praze pátrali po muži. Našli ho mrtvého

    30. 7. 2023 09:12:01Novinky.cz
    Mrtvého muže našli v neděli ráno hasiči s policisty ve Vltavě v Praze. Pátrali tam po něm poté, co do řeky spadl.
  • Potápěči v Praze nalezli tělo ve Vltavě. Muž z Čechova mostu spadl, nebo skočil

    Potápěči v Praze nalezli tělo ve Vltavě. Muž z Čechova mostu spadl, nebo skočil

    30. 7. 2023 09:04:00Deník.cz
    U Čechova mostu v Praze hledali v neděli potápěči pražských hasičů a policistů ve Vltavě muže, který z mostu do řeky časně ráno spadl, nebo skočil. Dopoledne ho nalezli, už byl ale mrtvý.
  • Loď s elektroauty u Nizozemska stále hoří. Kvůli větru se ji nedaří odtáhnout

    Loď s elektroauty u Nizozemska stále hoří. Kvůli větru se ji nedaří odtáhnout

    30. 7. 2023 07:56:00iDNES.cz
    Nákladní loď Fremantle Highway, která hoří u Nizozemska, se v sobotu nepodařilo odtáhnout. Může za to vítr, který vane nevhodným směrem. Intenzita požáru na lodi, která má na palubě zhruba 500 elektroaut, se však snížila. Napsala to agentura AFP.
  • Na letišti u Karlových Varů spadl ultralight a začal hořet. Posádka přežila

    Na letišti u Karlových Varů spadl ultralight a začal hořet. Posádka přežila

    29. 7. 2023 22:49:00Deník.cz
    Na letišti Hory u Karlových Varů se večer při startu zřítil ultralehký letoun. Pilot ani spolucestující nebyli vážně zraněni. Příčinu a okolnosti nehody vyšetří policie a Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, řekla ČTK mluvčí krajské policie Zuzana Churáňová. Na místě zasahovali hasiči, protože stroj po pádu hořel.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska