• Požár v Otrokovicích je lokalizovaný, stále zasahují hasiči z celého kraje

    Požár v Otrokovicích je lokalizovaný, stále zasahují hasiči z celého kraje

    23. 8. 2023 10:37:00Lidovky.cz
    Od brzkého rána likvidují hasiči požár průmyslového objektu v Otrokovicích na Zlínsku. Vyhlásili nejvyšší, tedy zvláštní stupeň požárního poplachu, na místě mají více než 30 jednotek, přes stovku zasahujících, a pět desítek kusů požární techniky včetně speciální. Požár se před desátou hodinou podařilo lokalizovat. Jeden hasič utrpěl popáleniny.
  • Až 1100 lidí se neozvalo. Po požáru na Havaji úřady prosí rodiny o vzorky DNA

    Až 1100 lidí se neozvalo. Po požáru na Havaji úřady prosí rodiny o vzorky DNA

    23. 8. 2023 10:24:00iDNES.cz
    Za dva týdny od propuknutí ničivých požárů na havajském ostrově Maui se blízkým neozvalo 1000 až 1100 lidí. Na tiskové konferenci to v úterý večer oznámil Steven Merrill z amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Ještě v pondělí přitom úřady na Maui informovaly o 850 pohřešovaných.
  • 

Provoz v Suezském průplavu byl po noční srážce tankerů obnoven

    Provoz v Suezském průplavu byl po noční srážce tankerů obnoven

    23. 8. 2023 10:21:01ČT 24
    Námořní doprava v Suezském průplavu byla po noční srážce dvou tankerů plně obnovena. Oznámila to správa průplavu. Nehoda způsobila zpoždění průjezdu zhruba dvou desítek plavidel směřujících na jih, uvedla společnost Leth Agencies, která poskytuje služby v průplavu. Problémy s provozem měl ve středu i průliv Dardanely. Zastavil jej požár v provincii Çanakkale na severozápadě Turecka. Na průjezd tam v obou směrech čekalo více než 150 nákladních lodí. Úady oznámily, že provoz v průlivu byl v devět večer SELČ obnoven.
  • Kyjev hlásí ruské dronové útoky v Oděské oblasti, cílem jsou obilná zařízení

    23. 8. 2023 09:00:00TÝDEN.cz
    Rusko v noci na dnešek zaútočilo drony na Oděskou oblast na jihu Ukrajiny včetně regionu kolem řeky Dunaj, tedy na důležitá místa pro vývoz obilí. Úder způsobil požár v nejméně jednom skladu obilí. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou armádu a místní úřady. Protivzdušná obrana sestřelila devět dronů Šáhed, nicméně byly zasaženy výrobní a překládkové komplexy, kde vypukl požár, poškozené jsou i sýpky, uvedl oblastní šéf Oleh Kiper.
  • Hoří průmyslový areál na Zlínsku. Plameny se šíří dál, dým je vidět zdaleka

    Hoří průmyslový areál na Zlínsku. Plameny se šíří dál, dým je vidět zdaleka

    23. 8. 2023 08:43:24Novinky.cz
    Rozsáhlý požár v průmyslovém areálu od středečního rána likvidují hasiči v Otrokovicích na Zlínsku. Plameny se stále šíří a dým stoupající z místa je vidět na kilometry daleko. Kvůli vyššímu počtu jednotek hasiči vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu.
  • Rusko zaútočilo na Oděskou oblast, škody jsou na obilných zařízeních

    Rusko zaútočilo na Oděskou oblast, škody jsou na obilných zařízeních

    23. 8. 2023 08:34:18Novinky.cz
    Rusko v noci na středu zaútočilo drony na Oděskou oblast na jihu Ukrajiny včetně regionu kolem řeky Dunaj, tedy na důležitá místa pro vývoz obilí. Úder způsobil požár v obilných zařízeních. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou armádu a místní úřady. Protivzdušná obrana sestřelila devět dronů Šáhid, nicméně byly zasaženy výrobní a překládkové komplexy, kde vypukl požár, poškozené jsou i sýpky, uvedl oblastní šéf Oleh Kiper.
  • Ruské drony v noci ničily obilná zařízení na Dunaji. Letecký poplach byl i v Moskvě

    Ruské drony v noci ničily obilná zařízení na Dunaji. Letecký poplach byl i v Moskvě

    23. 8. 2023 08:28:00iDNES.cz
    V noci na středu zaútočilo Rusko drony na Oděskou oblast, kde úder způsobil požár v obilných zařízeních. Protivzdušná obrana sestřelila devět dronů. Také na Moskvu se pokusily zaútočit tři drony. Protiletecká obrana dva zneškodnila, třetí spadl na budovu ve čtvrti Moskva-City. Rusko z útoku viní Ukrajinu. Moskevská letiště dočasně pozastavila provoz, pak jej obnovila.
  • 

Hasičům se podařilo lokalizovat požár v centru Otrokovic, plameny se už nešíří

    Hasičům se podařilo lokalizovat požár v centru Otrokovic, plameny se už nešíří

    23. 8. 2023 07:49:09ČT 24
    Hasiči lokalizovali požár průmyslového objektu v Otrokovicích na Zlínsku. Zasahují tam od rána, vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu, tedy ten nejvyšší. Plameny se už dál nešíří. Na místě je 27 jednotek hasičů a padesát kusů techniky z celého Zlínského kraje. Příčina ani výše škody není známá, vyšetřovatelé zatím na požářiště nemohou. Jeden hasič se při zásahu zranil.
  • Hořící halu v Otrokovicích hasí 27 jednotek. Jeden hasič se při zásahu popálil

    Hořící halu v Otrokovicích hasí 27 jednotek. Jeden hasič se při zásahu popálil

    23. 8. 2023 07:39:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Desítky hasičů zasahují od středečního brzkého rána u rozsáhlého požáru haly v průmyslovém areálu v Otrokovicích. Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Davida Martince se do likvidace požáru zapojilo už 27 profesionálních a dobrovolných jednotek. Požár ještě není pod kontrolou. Zdravotníci ošetřili prozatím jednoho zraněného hasiče. Utrpěl popáleniny druhého stupně.
  • 

Rusko bezpilotními letouny útočilo na obilná zařízení u Dunaje. Drony se objevily i nad Moskvou

    Rusko bezpilotními letouny útočilo na obilná zařízení u Dunaje. Drony se objevily i nad Moskvou

    23. 8. 2023 05:49:02ČT 24
    Rusko v noci na středu zaútočilo drony na Oděskou oblast na jihu Ukrajiny včetně regionu kolem řeky Dunaj, tedy na důležitá místa pro vývoz obilí. Úder způsobil požár v obilných zařízeních, napsala agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou armádu a místní úřady. Drony se v noci na středu podle ruského ministerstva obrany pokusily zaútočit také na Moskvu. Dva protiletecká obrana zničila mimo hlavní město, třetí se zřítil na rozestavěnou výškovou budovu v obchodní čtvrti Moskva-City.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska