• Něco takového jsme nezažili, říkají vyčerpaní řečtí hasiči. Do akce jdou Češi, líčí reportér Novinek

    Něco takového jsme nezažili, říkají vyčerpaní řečtí hasiči. Do akce jdou Češi, líčí reportér Novinek

    24. 8. 2023 16:43:32Novinky.cz
    Ve čtvrtek vypukly další rozsáhlé požáry zhruba 30 kilometrů severně od řeckého města Alexandroupoli, kde hašení komplikuje horský terén. Zasahuje zde množství řeckých hasičů a dva vrtulníky. Hasiči pracují dnem i nocí a v jejich tvářích se zračí vyčerpání. Brzy by se ale měli dočkat pomoci českých hasičů. Ti už jsou na místě a připravují se k zásahu, popisuje přímo z místa reportér Novinek.
  • 

Šíření požárů v Kanadě bylo pravděpodobnější kvůli klimatické změně

    Šíření požárů v Kanadě bylo pravděpodobnější kvůli klimatické změně

    24. 8. 2023 16:22:14ČT 24
    Klimatická změna nejméně dvakrát zvýšila pravděpodobnost vzniku podmínek vhodných pro šíření požárů, jako byly ty letos v Kanadě. Vyplývá to ze studie vědecké skupiny World Weather Attribution (WWA).
  • Praha zakázala rozdělávat otevřený oheň. V hlavním městě hrozí požáry

    Praha zakázala rozdělávat otevřený oheň. V hlavním městě hrozí požáry

    24. 8. 2023 16:04:00Deník.cz
    Na základě výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů, platí do soboty 26. srpna 2023 (00:00) na území hlavního města zákaz rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru.
  • Praha zakázala rozdělávání ohně v parcích a zahradách, hrozí požáry

    Praha zakázala rozdělávání ohně v parcích a zahradách, hrozí požáry

    24. 8. 2023 15:38:52Lidovky.cz
    Kvůli výstraze meteorologů před požáry zakázala Praha na svém území rozdělávání ohně, kouření nebo používání zábavní pyrotechniky na rizikových místech, jako jsou lesoparky, parky, zahrady a další místa, která mohou snadno vzplát. Zákaz platí do sobotní půlnoci.
  • Řekové dál bojují s lesními požáry, na pomoc jim dorazil konvoj českých hasičů

    Řekové dál bojují s lesními požáry, na pomoc jim dorazil konvoj českých hasičů

    24. 8. 2023 15:04:00iDNES.cz
    Pozemní tým českých hasičů ve čtvrtek ráno dorazil k městu Alexandrupoli, kde se zapojí do boje s lesními požáry v Řecku. Češi nejprve čerpali vodu a pohonné hmoty, nasazeni budou přímo v okolí Alexandrupoli. Vrtulník Black Hawk českých hasičů ve 13:00 místního času (12:00 SELČ) odletěl na první zásah u Tanagry severně od Atén, uvedla mluvčí českých hasičů Martina Götzová.
  • 

„Na plochu největší požár v Řecku od roku 2000.“ Na pomoc dorazili i čeští hasiči

    „Na plochu největší požár v Řecku od roku 2000.“ Na pomoc dorazili i čeští hasiči

    24. 8. 2023 12:23:13ČT 24
    Pozemní tým českých hasičů ráno dorazil k městu Alexandrupoli, kde se zapojuje do boje s lesními požáry v Řecku. Češi nejprve čerpali vodu a pohonné hmoty, nasazeni budou přímo v okolí Alexandrupoli. V Řecku dál hoří v několika oblastech, v Athénách a dalších regionech je silně cítit štiplavý kouř a zápach spálené vegetace. Řecké úřady uvedly, že utichl silný vítr, což by mohlo usnadnit boj s požáry, uvedla agentura DPA. Pod kontrolu se už dostaly požáry v Turecku a na španělském ostrově Tenerife.
  • Čeští hasiči bojují s rozsáhlými požáry v Řecku - AKTUALIZOVÁNO

    24. 8. 2023 12:20:00HZSČR
    Situace s lesními požáry, které sužují Řecko v průběhu celého léta se opět zhoršila a Řekové požádali prostřednictvím Mechanismu civilní ochrany Unie o pomoc, konkrétně o letecké hašení a pozemní týmy hasičů. Česká republika na tuto žádost obratem zareagovala a nabídla moduly pro letecké i pozemní hašení.
  • V noci na pátek hrozí silné bouřky. Teploty vyšplhají až na 35 stupňů

    V noci na pátek hrozí silné bouřky. Teploty vyšplhají až na 35 stupňů

    24. 8. 2023 11:32:00Lidovky.cz
    Čtvrteční teploty mohou vyšplhat na 32 °C, v pátek až na 35 °C. V noci na pátek hrozí silné bouřky s větrem o rychlosti až 90 km/h. Platí výstraha před nebezpečím požárů. O víkendu přijde studená fronta, která přinese přeháňky a bouřky. Ochlazování bude na začátku dalšího týdne i nadále pokračovat a počasí zůstane spíš deštivé.
  • Řečtí hasiči stále bojují s požáry, dnes do Alexandrupoli dorazil český hasičský tým

    24. 8. 2023 11:03:00TÝDEN.cz
    Pozemní tým českých hasičů dnes ráno dorazil k městu Alexandrupoli, kde se zapojí do boje s lesními požáry v Řecku. Češi nyní čerpají vodu a pohonné hmoty, nasazeni budou přímo v okolí Alexandrupoli, uvedla mluvčí českých hasičů Martina Götzová. V Řecku dál hoří v několika oblastech, v Aténách a dalších regionech je silně cítit štiplavý kouř a zápach spálené vegetace. Řecké úřady uvedly, že utichl silný vítr, což by mohlo usnadnit boj s požáry, uvedla agentura DPA.
  • Čeští hasiči dorazili do Řecka. Velmi je potřebujeme, děkují místní

    Čeští hasiči dorazili do Řecka. Velmi je potřebujeme, děkují místní

    24. 8. 2023 10:49:46Novinky.cz
    Po dálnici přijíždí kolona hasičských aut s českými registračními značkami, do Alexandroupoli dorazilo ve čtvrtek ráno zhruba sedm desítek českých hasičů a záchranářů. Za jejich příjezd jsou Řekové velmi vděční.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska